AMD Radeon HD7970 tasarımına ait ilk fotoğraflar yayınlandı.

Konu, 'Donanım' kısmında MEST tarafından paylaşıldı.

  1. MEST
    Offline

    MEST
    Yetkili
    Moderator

    Kayıt:
    20 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.369
    Beğenilen Mesajlar:
    131
    Şehir:
    ist.
    [​IMG]


    AMD’nin önümüzdeki günlerde çıkacak olan amiral gemisi Radeon HD 7970′in devre kartına ait iki resim yayınlandı. Tek GPU’ya sahip cihaz iki adet 8 pin PCIe güç konnektörü kullanıyor fakat resimde 2 adet de 6 pin konnektör görüyoruz.
    PCINLIFE adlı site tarafından yayınlanan fotoğraflara göre HD7970 tek GPU’lı referans kartı üzerinde dijital Volterra-CPM ikilisinin PWM güç tasarımı kullanılmış. CPL üretimi tek fazlı PWM bobinleri ve Volterra üretimi regülatörler dikkat çekiyor.
    Kartın tasarımı geleneksel AMD tasarımlarına pek benzemiyor. İşlemci çapraz yerleştirilmiş ve kartın ebatları Cayman serisinden daha büyük görünüyor. Etrafındaki dört çentik soğutma sisteminin işlemciye basınç uygulayan tırnakları için. Yonganın çevresindeki boşluk iste bu basıncı eşit olarak dağıtıyor. GPU çevresinde 20 tane bellek yongası görülüyor. Bu kart 384bit bellek arayüzü kullanıyor ve önceki nesil kartlara oranla 2 kat daha fazla bellek bant genişliği sunuyor.
    [​IMG]
    Crossfire konnektörlerinin yanındaki ufak anahtar, BIOS yazılımının yüklü olduğu iki ayrı EEPROM arasında seçim yapmanızı sağlıyor. Böylece BIOS hatası aldığınızda her zaman yedeğini kullanabiliyorsunuz. yapabiliyoruz.
    Görüntü arayüzü olarak bir adet DVI, bir adet HDMI, iki adet mini-DP var.
    [​IMG]
    Küçük resimde ise kartın ilginç, eğimli soğutma tasarımını görüyoruz. AMD bu kartla birlikte tasarımlarını da yenilemeye başladı diyebiliriz. HM.
     
  2. carmageddon63
    Offline

    carmageddon63 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ocak 2013
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    mardin

Sayfayı Paylaş