Ölmeden önce görmeniz gereken adalar

Konu, 'Uyduturk Cafe' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Kendinizi egzotik bir adada hayal ediyorsanız hayallerinizi büyük tutun! Yeryüzündeki cennet adalardan mutlaka görmeniz gerekenleri sizin için araştırdık...

    Bu adalarda esrarengiz heykeller, başka yerde rastlayamayacağınız vahşi doğa canlıları, Roma döneminden beri kullanılan şifalı sulara kadar en ilginç ve en büyüleyici detaylarla karşılaşabilirsiniz.

    [​IMG]


    Haber: Esra Şahin

    Kendinizi egzotik bir adada hayal ediyorsanız hayallerinizi büyük tutun! Bu adalarda esrarengiz heykeller, başka yerde rastlayamayacağınız vahşi doğa canlıları, Roma döneminden beri kullanılan şifalı sulara kadar en ilginç ve en büyüleyici detaylarla karşılaşabilirsiniz.

    Bu adalarda, romantizmin doruklarında bir görüntü veren su üzerindeki bungalovlara, el değmemiş vahşi doğaya, muhteşem lezzetli sokak yiyeceklerine ve etkileyici kültürel eserlere rastlayabilirsiniz.

    İŞTE ölmeden önce görmeniz gereken 6 ada bu listede!
    [​IMG]
    Bali
    Yazar Elizabeth Gilbert'in dediği gibi "Ye, dua et, sev" felsefesi, Bali adası için yüzyıllardır gelenekleşen bir yaşam biçimi,

    Tanrıların Adası Bali Endonezya'daki 17 bin adadan sadece bir tanesi...

    Agung Volkanı adanın en yüksek tepesi... 3 bin 142 metreden gelen lavlar 1963 yılında birçok köyü yoketse de Besakih'yeki üç Hindu Tapınağı bu felaketten kurtulabilmiş muhteşem eserlerden.

    Nirarta'da 11 odalı otelde kalabilir, pirinç tarlalarında dolaşabilir, adada sörfün tadını çıkarabilir, dalış yapabilirsiniz.

    Hint Okyanusu'nda güneşin batışını izlemek Bali Adası'ndan geri dönmek istememeniz için en büyük sebeplerden biri olacak.

    [​IMG]
    Vieques
    Puerto Rico'nun en güzel adalarından bir tanesidir Vieques. Öylesine güzeldir ki kalbinizi, ruhunuzu teslim alır, ve hiç ayrılmamanız için tüm güzelliğiniğ gösterir sizi etkilemek için.

    Vieques'de romantizm doruklardadır. Nufusu 10 bin kadar olan adanın iki bölgesi var. Biri biri Esperanza (Umut), diğeri ise Isabel Segunda (İkinci Isabel). Karayiplerin belki de en güzel sahilleri Vieques'de; beyaz kum ve dünyanın en güzel gökmavisi suyu...

    Adanın dili İspanyolca ama adada kalan birçok kişi ABD'li olduğundan adada İngilizce daha çok konuşuluyor. Ulaşım içinse charter uçuşlar var. Virgin Adaları'ndan, San Juan'dan gelişler var. Ada içi ulaşımda feribotun adaya çıktığı saatlerde Esperanza ya da Isabel II'ye sizi 10-15 dolara shuttlelar götürebiliyor.

    Dünyanın en lezzetli avakadolarını Vieques'de yiyebilirsiniz.

    [​IMG]
    Paskalya Adası
    1700'lü yılların başlarında Paskalya Adasına ayak basan Avrupalı denizciler,adeta gözlerin inanamamışlardı. 10 ile 20 metre arasında değişen adadaki dev heykeller, kimileri 50 bin tonu aşan kapasitesiyle sanki birileri onları hareket ettirecekmiş gib durmaktalar.

    Pasifik Okyanusu'nun tam ortasında bulunan Paskalya Adası’nda kökeni ve gelişimi hala bir sır olarak kalmış bir kültürü, içinde "Moai" denilen dev heykelleri barındıran "ahus" ları, yok oluşun ve sonsuzluğun gizemini keşfedecek, harika bir restorasyondan geçmiş ve her tür konforu sunan yerel evlerde kalacak ve bu gizemli uygarlığın son izlerine dokunacaksınız.

    Paskalya Adası, Şili'nin orta kıyısından yaklaşık 3,800 km batıda yer alıyor. Çok izole bir konumda olan adanın (Pitcarin Adası kuzeydoğuda yaklaşık 1900 km uzaklıkta en yakın yerleşim yeri) yüzölçümü 170 km² dir. Baştanbaşa en uzun yeri 24 km ve en geniş yeri de 12 km.

    Moai denen heykelleri kim, ne zaman ve neden yapmıştı ? Bu gizem halen çözülebilmiş değil. Bilim adamlarının varsayımlarına göre Paskalya Adası yüzyıllar öncesinden beri insanların yaşadığı bir yer ve "Moai" ler de yüzlerce yıllık dev heykeller. Ama dediğimiz gibi bunlar sadece tahmin!

    Ada hakkında başka bir gerçek ise buranın birçok kavime ev sahipliği yapmış olması ve "Moai" lerin bu kavimlerin kendi aralarında yaptıkları savaşlar sırasında yok olması. Bilinmeyen ise bu dev heykellerin neden ve kimler tarafından bir kısmının yok edilmiş olmasıdır. Bu da hala gizemini koruyor.

    Seyahatiniz sırasında bu antik kültürün soyundan gelen yerlilerden gelenek ve göreneklerini ilk ağızdan dinlerken değişen yaşam koşullarına nasıl direndiklerine de bizzat şahit olacaksınız.

    Paskalya Adası'nda konaklama için; lüks ve sadeliğe özen gösterilerek harika bir restorasyondan geçmiş olan ve "Casas Rapa Nui" adıyla bilinen 2 yerel evi kullanılıyor. Birbirine yakın konumda olan evlerde içinde kendi banyosu olan toplam 9 oda bulunuyor. Her biri 27m² olan odaların önünde açık hava jakuzisi ve etrafını çevreleyen mükemmel bir doğası var. Bazılarının biraz daha büyük olmasının yanı sıra hepsinde açık havada yemek yemek için bir veranda, bar, yaşam alanı ve uluslararası telefon ile internet bağlantısı var.

    Seyahatiniz uluslararası uçuşla varacağınız Santiago, Şili den 5 saatlik bir uçuşla geleceğiniz Paskalya Adası'nda başlıyor. Havaalanında karşılandıktan sonra "Casas Rapa Nui" Oteli'ne transferiniz yapılıyor.

    Adanın güzelliklerini ve gizemini bizzat yaşayacağınız kolaydan zor etaplara yürüyüşler boyunca bazen deniz kıyısında, bazen kayaların tepesinde bazen de mıknatıs gibi sizi çektiğini hissedeceğiniz bölgelerde size özel piknik ve yemekler organize edilerek, program süresince nefis balık ve deniz ürünleri tattırarak seyahatinizin keyfine doyasıya varmanız sağlanıyor.

    Güney Amerika dünyanın en az bilinen ve çok azı keşfedilmiş bölgelerinin başında gelir. Antropolojik ve arkeolojik bulguları, köylerin bugün hala geçmişin vasiyetini yerine getirirken geleneklerin de bekçiliğini yaptklarını görmek herkesi zaman içinde bir yolculuğa davet eder. Burada özgürlüğü, az sayıda sakiniyle benzersiz yerleri keşfetme imkanı bulacaksınız.

    Adalılar kendi bulunduğu topraklara "KUŞ ADAMLAR ÜLKESİ"adını takmışlar.

    Vai Moana'da 18 bungalovdan birinde kahvaltı dahil 102 dolara konaklayabiliyorsunuz. Bu fiyata havalimanından adaya ulaşım da dahil.

    [​IMG]
    Ischia
    Eğer Ada'ya trenle Napoli'den üzerinden giderseniz bir saatlik bir tren yolculuğu yapıyorsunuz. Napoli’ye girmeyip Ischia’ya gidecek vapura Napoli yakınlarındaki Pozzuoli'den de binebilirsiniz

    Ischia Adası üzerinde muhteşem bir deniz manzarası sahip... Ayrıca kaplıcalarıyla da ünlü. Termal kaplıcalardan en az 22 tane bulabilirsiniz adada.

    15. yüzyıldan kalma Aragon Kalesi'ni, dağlardaki unutulmaz güzel tadları olan böğürtlenleri, geceliği 75 dolara kahvaltı dahil konaklayabileceğiniz muhteşem termal havuzuyla Hotel Villa Angelica'yı görmeden Ischia'dan geri dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

    [​IMG]
    Bora Bora
    Dünyanın en ünlü cennet adası Bora Bora'da hamak keyfi dünyaca ünlü yazarların romanlarına bile konu olmuştur.

    Fransız Polinezyası'nın efsanevi adası Bora Bora Adaları pırıl pırıl bir deniz, sıcak kumlar ve kızgın güneşin altında geçirilen keyifli dakikalarıyla eşsiz bir tatil yeridir. "Pasifik Kraliçesi" olarak anılan Bora Bora Adaları da Fransız Polinezyası olarak çok fazla bilinmese de Tahiti'nin 150 mil kuzeybatısında ve Güney Pasifik adasının 18 mil uzaklığındadır.

    Havalimanı merkezden teknelerle 20 dakika uzaklıkta. Adanın güneyinde bulunan Coral Garden doğal bir denizaltı parkı olup, pek çok değişik balık ile mercanların birarada bulunduğu yer. Lagoon aktiviteleri içinde en popüler olanı köpekbalıkları ile birlikte yüzebileceğiniz Shark Feeding Turu. Tahiti için vize gerekmekte. Vize Fransız Konsolosluğundan alınmakta ve Schengen vizesi belgeleri gerekmekte. Para birimi ise Central Pacific Franc.

    Tahiti geleneklerine göre bahşiş verme adeti yok. Servis ücreti genelde faturaya dahil ediliyor.

    Güneşin çok kuvvetli olması nedeniyle kuvvetli bir koruyucu kremi mutlaka bulundurmak ve şnorkelle dalışlarda T-shirt giymek vücudu güneşten korumak için iyi olur.

    Balayı çiftlerinin tercihleri arasındaki adada mercan resiflerinin çevrelediği bir lagünün ucunda konumlanan Le Meridien Bora Bora'yı seçebilirsiniz. Kumsala 15 lüks bungalov serpiştirilmiş, ama baş başa kalmak isteyenler deniz suları üzerindeki bungalovlar son derece romantik.

    [​IMG]
    Galápagos
    Galapagos, Büyük Okyanusunun batısında ye alan Ekvador'a bağlı adalardır. Galapagos Adaları, Ekvator’un 580 mil kadar batısında, Pasifik Okyanusu’nda yer alıyor. Bu büyüleyici adalar, sayısız çeşitlilikte sualtı ve su üstü canlısını barındırıyor. Galapagos’taki sualtı yaşamı olağanüstü...

    Kendine özgü binlerce türün yaşadığı Galapagos Adaları, yeryüzündeki cennet olarak biliniyor. Ekvador’a bağlı olan ve İspanyolca olan adını üzerinde yaşayan dev kaplumbağalardan alan adalar, Charles Darwin’in 150 yılı aşkın süre önce ilk kez ziyaret etmesinden bu yana bir canlı evrim müzesi olarak biliniyor. Ancak şimdi, iklim değişikliği yüzünden adalardaki eşsiz çevresel düzen, umulmadık değişimlere tanık oluyor.

    Nüfusu yaklaşık 40 bin, karadan 1000 km kadar uzaktalar. Adalar sadece Galapagos'a özgü ve başka yerde gözükmeyen (endemik) canlılarıyla ünlü.
     

Sayfayı Paylaş