Tayfur'dan 'kilo almayın' uyarısı

Konu, 'Süper Lig Genel Haberler' kısmında musa21 tarafından paylaşıldı.

  1. musa21
    Offline

    musa21 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    21 Aralık 2010
    Mesajlar:
    950
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ankara
    Beşiktaş'ın teknik direktörü Tayfur Havutçu, gelecek sezon planlamasına erken başladı

    Sezon biter bitmez oyuncularla ilgili teknik analizini yapan genç hoca, neredeyse isme özel tatil programı çıkardı. Guti'den fiziksel direncini güçlendirecek koşular yapmasını isteyen Siyah-Beyazlı takımın taktisyeni, Almeida'ya kilosuna dikkat etmesini söyledi. Futbolcular, program çerçevesinde kampın ilk günü topla çalışmaya başlayacak.

    Transfer çalışmalarını büyük ölçüde bitiren Beşiktaş'ta Teknik Direktör Tayfur Havutçu, yeni sezon için her detayı ince ince hesaplıyor. Siyah-Beyazlı takımın sezon başı karşılaşabileceği sıkıntıları önceden tespit eden Havutçu, sezon biter bitmez önlemleri almaya başladı. Genç çalıştırıcı, sezon sonu itibarıyla futbolcuların fizik ve kondisyon durumlarını ortaya koyan analizler yaptırdı. Tatil boyunca kimin hangi programları uygulaması gerektiğini kişiye özel olarak çıkardı. Oyuncuların kan değerlerinden fizik güçlerine, kilolarından psikolojik durumlarına kadar birçok detayı göz önünde bulunduran başarılı taktisyen, kamp dönemi başladığında herkesin hazır olmasını istedi.

    Quaresma, Almeida, Guti, Simao gibi yıldızlara da özel program çıkaran Siyah-Beyazlı takımın hocası, tatil öncesi şu uyarıları yaptı: "Bizim yeni sezon çalışmalarımız lig bitimiyle birlikte başladı. Kamp dönemi ile birlikte fiziksel çalışmalarımız olacak ancak taktik ağırlıklı bir planlama içinde olacağız. Belirlediğimiz program bizim sezona daha hazır girmemizi ve sakatlık problemlerini minimuma indirmemizi sağlayacak. Bu konuda tüm takımın titiz davranmasını istiyorum."

    Teknik Direktör Tayfur Havutçu, yeni transferlerle ilgili sağlık ekibinden de bilgi alırken Veli, Tanju, Burak ve Mustafa Pektemek'in fiziksel durumlarının iyi olduğunu belirtti. Beşiktaş'a kiralık gelen Sidnei Rechel ile Bebe'nin durumlarını ise telefonla öğrendi. Onlara da çalışma programı gönderildi.

    Tayfur Havutçu, kilo almaya müsait vücut yapısı bulunan Almeida'dan yemek konusuna dikkat etmesini, Guti'den de fiziksel gücünü koruyabilmek için koşu çalışmalarına ağırlık vermesini istedi. Havutçu, genç oyunculardan da fiziksel güçlerini korumalarının yanında bol bol maç izlemelerini, oynadıkları bölgelerle ilgili taktik ve teknik düşüncelerini geliştirmelerini talep etti. Siyah-Beyazlı takımın file bekçileri Rüştü Reçber ile Cenk Gönen de kaleci antrenörü Zafer Öğer tarafından uyarıldı. Öğer, özellikle Cenk'i çabuklukla ilgili çalışmalar yapması konusunda uyardı.

    zaman
     

Sayfayı Paylaş