'Türk insanı F1'e itibar göstermedi'

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında musa21 tarafından paylaşıldı.

  1. musa21
    Offline

    musa21 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    21 Aralık 2010
    Mesajlar:
    950
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ankara
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Formula-1 yarışlarının İstanbul'da yapılmayacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak, Formula'nın İstanbul'a alındığında şehre önemli bir katkısı olacağının düşünüldüğünü, ancak Türk insanının çok fazla itibar göstermediğini belirterek, ''Bu çok ciddi bir yatırım, bu yatırımın atıl kalmaması lazım. Belki yeni fonksiyonlar eklenirse çok ciddi aktivite merkezi haline gelebilir. Belki gelecekte Formula'yı yeniden alırız'' dedi.

    Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesinin ''Kesintisiz Haberleşme Sistemi''nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin ''Maliye Bakanlığının ödenek vermemesi nedeniyle Formula-1'in artık İstanbul'da yapılmayacağı ile ilgili haberler var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Formula'yı İstanbul'a aldığımızda şehrimiz için önemli bir etkisi olacağını düşündük ama Türk insanı çok fazla itibar göstermedi'' dedi.

    -''KAR EDEN BİR SİSTEM DE DEĞİLDİ''-

    Topbaş, Formula'nın şartlarının kolay olmadığını ve ciddi katkıya ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    '''Formula-1'in sisteminin içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İstanbul Ticaret Odası da vardı. Tabii ki kar eden bir sistem de değildi. Bu sistemin yürümesi için ciddi bir finansa ihtiyaç vardı. Maalesef bir sıkıntı yaşandı. Ancak Formula pistinin çok önemli bir altyapısı var. Burasının, başka fonksiyonları da içeren, zaman zaman başka aktivitelerin de yapılabilmesi için görüşüp değerlendireceğiz. Bu, çok ciddi bir yatırım, bu yatırımın atıl kalmaması lazım. Belki yeni fonksiyonlar eklenirse çok ciddi aktivite merkezi haline gelebilir. Belki gelecekte Formula'yı yeniden alırız.''

    İstanbul'un çok önemli bir parkur olduğunun söylendiğini aktaran Topbaş, ''Pilotlar, parkurun heyecan verici olduğunu söylüyor, dünyanın diğer pistlerinden farklı buluyorlar. Bu parkurun yok sayılmaması lazım. İleride bu tekrar değerlendirilir'' diye konuştu.

    AA
     

Sayfayı Paylaş