Kanser için aşı geliştirildi

Konu, 'Genel Sağlık' kısmında beydemir tarafından paylaşıldı.

  1. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    İngiltere'de yapılan deneylerde, kanser hastaları için umut olacak yeni bir aşı geliştirildi

    17 Nisan 2011 Pazar 00:05


    İngiltere'de yapılan deneylerde, kanser hastaları için umut olacak yeni bir aşı geliştirildi. Kanserle tedavide yeni bir çığır açacak olan aşının, vücudun hastalıkla savaşmasında savunma sistemini güçlendirdiği ve iki yıl içinde kullanılmaya başlanacağı açıklandı.

    İngiltere'de pankreas kanseri hastalarına verilen aşının, deri, akciğer ve karaciğer kanseri hastalarında da etkili olacağı tahmin ediliyor. Aşının, göğüs ve prostat kanserinde hastalığı durdurması bekleniyor.

    İngiltere'de bu altı kanser çeşidinden 70 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, "Aşı, kanserli hücrelere saldırmıyor; bunun yerine tümörlerle savaşmak için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kanserli hücrelerin yok olmamasını ve yayılmasını sağlayan telomeraz adı verilen enzimi arıyor ve imha ediyor" dedi.

    HÜCRELERİ ORTAYA ÇIKARIYOR

    Habertürk'te yer alan habere göre, İngiltere'de pankreas kanserine yakalanmış ve hastalığın son safhasında olan 1000 kişiye, kullandıkları ilaçla birlikte bu aşı yapılıyor. 53 hastanede yapılan tedavinin sonuçları önümüzdeki sene alınacak.

    Aşının, bu hastaların ömürlerini en az bir veya iki yıl daha tıbben uzatacağı tahmin ediliyor. İngiltere'de yapılan geniş çaplı araştırmanın koordinatörlüğünü yapan Liverpool Üniversitesi'nden Profesör John Neoptolemos, "Pankreas kanseri kişinin içindeki zaman ayarlı bomba gibi. Kanserli hücreler bağışıklık sistemi tarafından görülmüyor. Ancak aşı bunları ortaya çıkarıyor ve bağışıklık sistemi bu hücrelerle savaşıyor. Telomeraz seviyesi çok düşük olan Sağlıklı hücreler bu saldırıdan kaçıyor" dedi.

    İngiltere Kanser Araştırma Kuruluşu tarafından finanse edilen çalışmadan başarılı sonuçlar alınırsa, 2013 yılının sonunda yeni tedavi ilerlemiş pankreas kanseri hastalarında ve hastalığın erken saflarında kullanılacak. Aşıyı geliştiren Kore şirketinin kurucusu Doktor Jay Sangjae Kim, "Aşının sadece pankreas kanseri için değil, diğer kanserli hastaların tedavisi için de kullanılacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.



    Kaynak :

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     
  2. şenköylü
    Offline

    şenköylü Banlı Üye

    Kayıt:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    477
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Yeryüzü
    İnsanlık ve bilim adına seindirici bir haber.
     

Sayfayı Paylaş