3G Modemle Dreambox Nasıl İzlenir?
Dreambox Kategorisinde ve Dreambox 500 Serisi Forumunda Bulunan 3G Modemle Dreambox Nasıl İzlenir? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca : Arkadaşlar biraz geç olsa da dreambox 500s almayı düşünüyorum. İnternete xp yüklü dizüstümle avea 3G modem aracılığıyla bağlanıyorum. Forumumuzda bu ...
-
Katılımcı Üye
3G Modemle Dreambox Nasıl İzlenir?
Arkadaşlar biraz geç olsa da dreambox 500s almayı düşünüyorum. İnternete xp yüklü dizüstümle avea 3G modem aracılığıyla bağlanıyorum. Forumumuzda bu konuyla ilgili net bir konu bulamadım; tabi gözümden kaçmadığı kadarıyla. Dreambox ile dizüstüne ne gibi ayarlar ve nasıl bir bağlantı yapılması gerekir. Şimdiden vereceğiniz bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkürler..
-
Administrator
GEREKLİ MALZEMELER
1-PC
2-HERHANGİ USB MOBIL MODEM
3-CROSS KABLO
1-MOBIL MODEMI KURUYORUZ VE BAGLANTIMIZI OLUŞTURUYORUZ
2-MASA ÜSTÜNDE BULUNAN AG BAGLANTILARIMI ACIYORUZ
A-EV VE KÜÇÜK İŞ YERI AGI KUR TIKLIYORUZ
B-İLERİ ---- İLERİ DİREYEREK VE var olan banlantılrı göz ardı et secenegını tıklatıp ilerı dıyoruz ve ORDANDA
BU BİLGİSAYAR DOGRUDAN İNTERNETE BAGLANIR TIKLIYORUZ VE İLERİ DİYORUZZ VE ORDANDAA MOBIL MODEM SECENEGINI TIKLAYIP
İLERİ DİYORUZZ VEE ORADANDAAAAAAAAAAA YEREL AG BAGLANTISINI SECİP İLERİ DİYORUZ İLERİ ORDA PCYE BIR ISIM VERIP İLERI
SONRA DOSYALARI PAYLAŞIMA AÇ DEYIP BU KURULUMU TAMAMLIYORUZ..
3- VE ŞİMDİ ASIL ÖNEMLİ YERE GELDİK
AG BAGLANTILARIMI TIKLAYIP AG BAGLANTILARIMI GÖSTERE TIKLIYORUZ ORDAN CEVIRMELI BANLANTI SAG TIKLAYIP
ÖZELLIKLER DEYIP GELİŞMİŞE TIKLIYORUZ SONRA
AYARLARI TIKLAYARAK ORDANDA LİSTEDE MEVCUR OLAN HTTPS VE HTTP KUTUCUKLARINI İŞARETLIYORUZ
İŞARETLEDIGIMIZ HER AN BİR PENCERE ACILIR ORAYA 178.245.--.-- DİYEREK BASLIYAN IP ADRESIMIZI YAZIYORUZ VE HEPSİNE
TMM DEYIP KAPATIYORUZ
4- BURDADA LAN BAGLANTIMIZA IP ADRESI VERMEMIZ GEREKIYOR HERKES BILIYORDUR ONU MUTLAKA
VERMEMIZ GEREKEN IP ADRESI 192.168.0.1 OLMALIDIR ALT AG MASKESI 255.255.255.0 OLMALIDIR
5-SON OLARAKTA DREAMBOXS SIRAYLA MENU 6-5 1 KUMANDADAN BASIYORUZ İLETİŞM ADRESLERINE
AYNEN SÖYLE YAZIYORUZ 192.168.0.9
255.255.255.0
192.168.0.1
192.168.0.1 YAZARAK KAYDET DEDİĞİMİZDE İŞLEM TAMAM OLUYOR VE GÖRÜNTÜMÜZ SANDIGIMIZDAN DAHA HIZLI BIR ŞEKİLDE GELIYOR ...
İşinize yarar sanırım bu yöntem ile ben 2 3 ay önce denemiştim oluyor ama size tavsiyem En ucuz AZTECH HW550 WIRELESS 4 PORT 3G MODEM buürünü almanız hem pc açık kalmak zorunda olmuyor hemde 4 port ve wireless ile dağıtım yapabiliyorsunuz.Ben bu modemi şuan kullanıyorum gayet sağlıklı
(unutmadan bu modemi teknosadan almıştım sanırım hala satıyorlardır.)
-
Kadrolu Üye
Ertan AKTEPE üstat ,
bahsı geçen modem servis sağlayıcı ayrımı yapıyormu ?
yoksa her tür 3g usb ile kullanabilinirmi ?
-
Yeni Üye
Açıklama için teşekkürler,
-
Administrator
<VATAN> Nickli Üyeden Alıntı
Ertan AKTEPE üstat ,
bahsı geçen modem servis sağlayıcı ayrımı yapıyormu ?
yoksa her tür 3g usb ile kullanabilinirmi ?
YOk bütün 3g sağlayıcılarını tanıyor.Zaten içinden kurulum için kağıt çıkıyor.
-
Acaba Kabloluya Göre Sağklıklı Oluyormu;
Arada Kopmalar Felan Olma İhtimali Varmıdır.
Ben Kullanmıyorum Ama Başkalarında Duyduğum Kadarı İle Netten Kopmalar Kablosuz'da Daha Fazla Oluyormuş.
Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.
-
Kadrolu Üye
pc üzerinden neti alacagı için bir kopma olmuyor açıkçası ben uzun sure kullandım bu sekılde
-
Katılımcı Üye
3G Router alırsan rahat edersin...
-
Katılımcı Üye
Ertan AKTEPE Nickli Üyeden Alıntı
İşinize yarar sanırım bu yöntem ile ben 2 3 ay önce denemiştim oluyor ama size tavsiyem
En ucuz AZTECH HW550 WIRELESS 4 PORT 3G MODEM buürünü almanız hem pc açık kalmak zorunda olmuyor hemde 4 port ve wireless ile dağıtım yapabiliyorsunuz.Ben bu modemi şuan kullanıyorum gayet sağlıklı

(unutmadan bu modemi teknosadan almıştım sanırım hala satıyorlardır.)
Verdiğin net ve samimi bilgiler için teşekkür ederim. Cihazı aldıktan sonra çok işime yarayacak.
-
Administrator
dimo79 Nickli Üyeden Alıntı
Acaba Kabloluya Göre Sağklıklı Oluyormu;
Arada Kopmalar Felan Olma İhtimali Varmıdır.
Ben Kullanmıyorum Ama Başkalarında Duyduğum Kadarı İle Netten Kopmalar Kablosuz'da Daha Fazla Oluyormuş.
Açıkcası 3 g de kopmalar oluyor yada olmuyor demek mümkün değil yere göre değişiyor.Ama şu var güzel çektiği yerlerde ttnet ile aynı diyebiliriz.
Konu Bilgisi
Users Browsing this Thread
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)
Bu Konu İçin Etiketler