Dreambox cihazlar her daim internete bağlı server bilgilerimiz çalınabilir mi? Önlem için ne öneririsiniz?
Dreambox Kategorisinde ve Dreambox 500 Serisi Forumunda Bulunan Server bilgileri çalınabilir mi? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca : Dreambox cihazlar her daim internete bağlı server bilgilerimiz çalınabilir mi? Önlem için ne öneririsiniz?...
Dreambox cihazlar her daim internete bağlı server bilgilerimiz çalınabilir mi? Önlem için ne öneririsiniz?
Modeminizde açık portunuz yoksa cihaza yönlendirilmiş çalınması mümkün değil.
Ama önlem olarak cihaza root şifresi belirliyebilirsiniz.
"Her günü hayatının son günüymüş gibi yaşarsın ve sonunda haklı çıkarsın"
http://twitter.com/ertanaktepe
Ertan Bey doğru söylüyor.
Açık port yoksa biraz zor.
üstatlar peki nasıl yapacagız bunu ben acemiyim bu konularda yardımcı olurmusunuz kolay gelsin.
telnet ile dreambox'iniza baglanin. Bunun icin windows'un calistir kismina (run) telnet dreamboxIP yazin ve enterlayin, ornek :
telnet 192.168.0.5 (enter)
* Login ekrani gelecek, username'e root yazin ve enterlayin.
* Passwordunuzu yazin(Varsayılan şifre dreambox olur genelde), enterlayin, ~> promptu gelecektir.
* Simdi oraya passwd yazin ve enterlayin. Sizden yeni bir sifre belirlemenizi isteyecektir.
* Yeni sifrenizi yazin ve enter'a basin.
* Tekrar girmenizi isteyecektir. Bir kez daha yazin ve enter'a basin.
* Bu islemin sonunda Password changed yazarsa, tebrikler islem tamam.
Standart olarak gelen root/dreambox olan şifreyi mi değiştirmiş oluyoruz yani
yav arkadaşalr bu dermbox çok karışık bir cihaz gibi geliyor bana. bende almayı düşünüyorumda şuanda araştırma yapıyorum. hepinize kolay gelsin...
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)