Kartal ilk yarıda işi bitirdi! 2-0

Konu, 'BEŞİKTAŞ' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    Devler Ligi'ne direkt katılmak isteyen Beşiktaş, bu akşam arasının pek de iyi olmadığı ve Avrupa iddiasını sürdüren Kasımpaşa ile 3. kez karşılaşacak. Kartal'ın beklentisi; Olimpiyat'ta galibiyet, Arena'da ise Galatasaray'ın puan kaybı yaşaması.
    [​IMG]
    Süper Lig’de bitime 3 hafta kala heyecan da giderek yükselirken Beşiktaş (55), Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmak için gerekli olan ikinciliği bu akşam Galatasaray’ın elinden almak istiyor. Olimpiyat Stadı’nda saat 19.00’da Kasımpaşa’yı konuk edecek Siyah-Beyazlılar rakibini devirmek, aynı anda başlayacak TT Arena’daki Galatasaray-Gençlerbirliği sınavında da Aslan’ın (56) puan kaybetmesini umut ediyor. Son dönemde kötü bir performans gösteren Beşiktaş için Paşa sınavı aynı zamanda final havasında geçecek gibi gözüküyor. Bu sezon pek de arasının iyi olmadığı Kasımpaşa ile 3. kez karşılaşacak Kara Kartal, İnönü Stadı’nın yeniden yapılması sebebiyle maçlarını bir ara Olimpiyat yerine onların stadında oynamıştı. İki takımın 15 Aralık’ta RTE Stadı’ndaki maçında kazanan 2-1’lik skorla Kasımpaşa olmuş, ama mücadelede sahada ikinci topu fırlatan Donk’un hareketi, maçın tekrar oynanmasını sağlamıştı. TFF tarafından tekrar kararı verilen 11 Şubat 2014’teki bu mücadeleyi ise Beşiktaş 3-0 kazanınca, zaten sorunlu olan iki kulübün arasındaki ipler iyice gerilmişti.

    Beraberlik yaramıyor...
    Ancak maçın tansiyonunun yüksek geçmesinin beklenmesinin tek nedeni bu değil... Çünkü konuk takım da Avrupa kupalarına katılma iddiasını son ana kadar sürdürmek amacında. Son iki sınavında Galatasaray’ı 4-0 ve Antalya’yı da 2-0’lık skorlarla geçen Lacivert-Beyazlılar, 47 puanla 6.’lıkta yer alıyor. Üstünde ise 49’ar puanlı 5. Sivas ve 4. Trabzon var. Onların da alacağı bir galibiyet, Sivas ya da Trabzon’un rakiplerine takılması halinde bir üst sıraya çıkma anlamına geliyor. Yani uzun lafın kısası; iki takıma da beraberlik yetmiyor!

    MUHTEMEL 11'LER:
    BEŞİKTAŞ: Tolga, Atiba, Franco, Dany, Motta, Veli, Jones, Gökhan, Olcay, Oğuzhan, Almeida.

    KASIMPAŞA: Isaksson, Yalçın, İlhan, Donk, Elyasa, Castro, Adem, Scarione, Kerem, Babel, Viudez.

    STAT: Atatürk Olinpiyat
    SAAT: 19.00
    HAKEM: Mustafa Kâmil Abitoğlu
    KANAL: LİG TV 2
     
  2. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]
    Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma mücadelesi veren Beşiktaş, Kasımpaşa engelini kolay geçti. Siyah-Beyazlılar, Olimpiyat'ta konuk ettiği rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 yendi.

    Maça etkili başlayan Beşiktaş oldu. Sağlı sollu ataklarla oyunu rakip yarı sahaya yıkan siyah-beyazlılar 7. dakikada golü buldu. Veli Kavlak'ın cezasahası dışından şutunda top, Isaksson'dan sekti. Dönen topu Oğuzhan Özyakup tek vuruşla ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.
    17. dakikada bu kez sahneye Veli Kavlak çıktı. Sağ köşe bayrağı dibinden Gökhan Töre korneri kullandı. Altıpas ön çizgisi üzerinde Yalçın ve Isakson'un anlaşamadığı pozisyonda araya giren Veli Kavlak, topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.
    19. dakikada ise Kasımpaşa gole yaklaştı. Viudez, soldan korneri kullandı. Penaltı noktası üzerinde Adem'in kafa vuruşunda top Tolga'yı geçti. Çizgideki Oğuzhan topu çıkardı ve mutlak golü önledi.
    İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ilk yarı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
    İkinci yarı da da Beşiktaş oyunu kontrol eden taraf oldu. Kara Kartallar, Almeida ve Oğuzhan'la gole yaklaşırken, Kasımpaşa'da Elyasa'nın 77'inci dakikadaki şutu direğin hemen yanından auta gitti. Konuk ekip maç boyunca en net pozisyonunu bu dakikada yakalarken; kalan dakikalarda iki takımın da skoru değiştirme çabaları ancak uzatmalarda sonuç verdi. 90+6'da Scarione Beşiktaş ağlarını havalandırırken; maç da 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.
    Maçtan 2-1 galibiyetle ayrılan Beşiktaş, puanını 58'e çıkardı ve 3. sıradaki yerini korudu. Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Kasımpaşa'nın ümitleri ise bitime 2 hafta kala iyice sekteye uğradı.
    (Ligtv.com.tr)
    BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA
    STAT: Atatürk Olinpiyat
    SAAT: 19.00
    HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
    YAYIN: LİG TV 2
    BEŞİKTAŞ: (KESİN) Tolga, Necip, Franco, Dany, Motta, Veli, Atiba, Gökhan, Olcay, Oğuzhan, Almeida.
    TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
    KASIMPAŞA: Isaksson, Yalçın, İlhan, Donk, Babel, Elyasa, Castro, Adem, Scarione, Kerem, Viudez.
    TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze
     

Sayfayı Paylaş