İOS iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Farkları

Konu, 'Apple - iPhone' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple, 9 Eylül günü yeni amiral gemi modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini tanıttı. Peki iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus arasındaki farklar neler?


    [​IMG]Apple, 9 Eylül Çarşamba akşamı düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni akıllı telefonları ile tüm dikkatleri üzerine topladı.
    Biz de sizlere tüm etkinliği, Hakkı Alkan'ın San Francisco'daki etkinliğe bizzat katılımı ile Tolga Cem Küçükyılmaz'ın ve Berkay Oğulcan Tutal'ınyorumları eşliğinde hem video olarak hem de yazılı anlatım olarak etkinliği tüm yanlarıyla aktarmıştık.
    Canlı yayını ve etkinliği kaçırdıysanız

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    takip edebilirsiniz

    Uzun zamandır merakla beklenilen iPhone 6s, bugün büyük ekranlı kardeşiiPhone 6s Plus ile beraber tanıtıldı. Peki Apple'ın ilk büyük ekranlı modeliiPhone 6 Plus,iPhone 6s Plus modeliyle beraber daha da güçlendi. Peki iPhone 6s Plus bizlere iPhone 6 Plus'a göre ne artılar getiriyor? Tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz makalemizde madde madde tüm farklılıklara değiniyoruz.
    [​IMG]
    iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar: Tasarım

    Karşılaştırmamızın ilk adımı cihazların tasarımıyla ilgili olacak. Apple, her zaman olduğu gibi iPhone 6 Plus modelinde kullandığı tasarımı daha da geliştirerek iPhone 6s Plus modelinde de devam ettirmiş.
    Ekran boyutunun yine 5.5 inç olarak kaldığı iPhone 6s Plusmodelinde iPhone 6 Plus modelinde kullanılan 6000 serisi alüminyumun aksine 7000 serisi alüminyumkullanılmış. Ayrıca iPhone 6s Plus, ayrıca ciddi miktarda çinko ile güçlendirilmiş.
    iPhone 6s Plus modelinde kasanın genişlik ve uzunluğı aynı kalırken, şu zamana kadar her zaman incelen tasarım ilk defa kalınlaştı. iPhone 6s Plus modelinde selefinde7.1 mm olan kalınlık yerini 7.3 mm'ye bıraktı. 172 grolan ağırlık ise iPhone 6s Plus modelinde daha da artarak 192 gr olarak karşımıza çıktı.
    Ayrıca iPhone 6s Plus eklenen bir yeni renk seçeneğiyle beraber Uzay Grisi, Gümüş, Altın ve Roze Altın olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    [h=2]iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar: Ekran[/h]Apple iPhone 6s Plus modelinde iPhone 6 Plus modeliyle aynı ekranı sunuyor. Ancak bazı yeniliklerle beraber. iPhone 6s Plus ekranı tıpkı selefinde olduğu gibi 5.5 inç büyüklüğünde 1080x1920 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca bu ekran yine selefinde olduğu gibi 401 ppi keskinlik oranına sahip.
    4K ekranlarla beraber bu değerler 800 ppi seviyesine kadar çıkmışken Apple'ın Retina ekranda ısrarcı olması piyasadaki rakiplerinden geride kalmasına sebep oluyor.
    Ayrıca ilk olarak safir ekran kaplamasıyla geleceği düşünülen iPhone 6s Plus, tıpkı iPhone 5S ve iPhone 6 Plus modelinde olduğu gibi parmak izine dayanıklı ve yağ tutmayan oleophobic ekran koruyucu cam ile geliyor.
    Ancak iPhone 6s Plus modelinin ekranını diğer ekranlardan ayıran özellik ise 3D Touch. Basınca duyarlı olarak gelen bu ekran ayrıca MacBook veApple Watch modellerinde yer alan Force Touch teknolojisine göre daha gelişmiş. Zira yeni sistem Force Touch'tan farklı olarak, 2 yerine 3 farklı basınç seviyesi sunuyor.
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar: Donanım

    Apple düzenlediği etkinlikte her zaman olduğu gibi teknik detay vermekten kaçındı. Yani iPhone 6 Plus modelinde kullanılan A8 işlemci ile iPhone 6s Plus modelinde kullanılan A9 işlemci arasında ne gibi farklar var tam olarak bilemiyoruz.
    Fakat gelen bilgilere göre çift çekirdekli yapıya sahip olan Apple A9işlemcisi 2 GHz hızında çalışıyor. Ayrıca Apple etkinlikte açıklamasa daRAM seviyesini nihayet 2 GB'a yükseltti.
    Dahili hafıza seçeneklerinde ise yine beklenilen verilmedi. 32 GB dahili hafıza seçeneğini yine kullanıma sunmayan Apple, iPhone 6s Plus tıpkı iPhone 6 Plus modelinde olduğu gibi 16, 64 ve 128 GB hafıza seçeneklerine sahip.
    2915 mAh bataryaya sahip olduğu iddia edilen iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus modeli ile aynı kapasiteli bir pile sahip. Bu durumda Apple iPhone 6s Plus kullanıcılarınaiPhone 6 Plus modeliyle benzer oranlarda kullanım süreleri sunacak gibi gözüküyor.
    Ayrıca Apple yeni modelinde yine NFC'ye yer verdi. iPhone 6s Plus elbette, yeni nesil LTE modem çözümlerini ve en yeni nesil kablosuz bağlantıteknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.
     

Sayfayı Paylaş