İOS Ekranınızı korumak için 7 öneri

Konu, 'İOS Android Teknik uygulamalar' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Bugünlerde akıllı telefon ve tabletler eskiye nazaran daha sağlam ve çizilmeye karşı dayanıklı ekranlarla karşımızda. Koruyucu malzemeler sayesinde onları kırmak veya zarar vermek epey zorlaştı ama imkansız da değil. İşte size ekranınızı korumak için 7 öneri.






    [​IMG]© Android

    1. Cihazınızı parmak veya cihazla birlikte gelen stylus ile kullanın. Sony Xperia Z Ultra kalem kullanımına izin veriyor ancak diğer cihazlarda bunu tavsiye etmiyoruz.
    2. Ekranınızın diğer elektrikli cihazlarla temasından kaçının.
    3. Uyarmaya gerek yok ama sivri cisimlerle ekrana dokunmayın veya takılma yapıyor diye ekranınıza vurmayın, cihazınız buna eski tüplü televizyonunuz gibi tepki vermeyebilir. Ayrıca Candy Crush gibi oyunlarda kendizi fazla kaptırıp ekrana aşırı kuvvet uygulamayın.
    4. Ekran yanması diye birşey duydunuz mu? Uzun süre ekranınızı sabit bir görüntüde bırakmanız durumunda gerçekleşir, başka bir görüntüye geçtiğinizde önceki görüntünün izlerini görürsünüz. Böyle bir problemle karşı karşıyaysanız “Screen Burn-in Tool” uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun başınıza gelmesi önlemek için ekran zaman aşımını ayarlamayı unutmayın
    5. Cihazınızı güneş ışığına uzun süre maruz bırakmayın.
    6. Telefonunuzu düşürürseniz çizikler son endişeniz olsun, en sağlam olduğunu iddia eden cihazlar bile çatlayabilir, kırılabilir. Ekran koruyucu, kılıf, kapak gibi çözümleri gözden geçirin.
    7. Ekranınız temizlerken mikrofiber kumaşlar kullanın.
     

Sayfayı Paylaş