Kato'ya Çıkan BDP'lilerden Haber Yok!

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    Kato'da öldürülen 7 PKK'lının cesetlerini almak için Laleş Yaylası'na giden bir grup BDP'liden haber alınamıyor.
    [​IMG]
    Kepenklerin kapalı olduğu Beytüşşebap'ta bir grup Bdp'li, Kato Dağı'nda sürdürülen operasyonda 7 Pkk'lının cesedi olduğunu öğrenince dün akşam saatlerinde bunları almak üzere Laley Yaylası'na gitti.
    Dağlık bölgeden silah sesleri duyulurken giden gruptakilere cep telefonları ile ulaşılamadığı belirtildi. Bu sabah saatlerinde ise başka bir grup daha cenazeleri almak için dağa çıktı.
    Bu arada Şırnak il merkezinden Beytüşşebap'a gitmek isteyen bir grup Bdp'li, Balveren beldesinde bulunan Mili Taburu'nda görevli askerler tarafından durdurulurken Beytüşşebap'a gitmelerine izin verilemeyeceği ifade edildi.

    2 GÜN ÖNCE İZİN VERİLMEMİŞTİ
    Kato Dağı'na çıkan ve haber alınamayan Bdp'liler, 2 gün önce de aynı eylemi gerçekleştirmek istemişti.
    Beytüşşebap'a gelen Bdp Van milletvekili Nazmi Gür, Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, belediye başkanları ve partililer, ilçede bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti. Daha sonra ise Pkk'lılara yönelik operasyonların yapıldığı Kato Dağı'na çıkmak isteyen Bdp heyeti, güvenlik güçleri tarafından bölgeye sokulmamıştı.
    Lades Yaylası'na gitmek isteyen Bdp'liler, askerlere yaylalarda kalanların durumlarını yerinde görmek istediklerini söylemişti. Valilik kararını uyguladıklarını bildiren askerler ise Bdp heyetinin bu isteğine karşı çıkmıştı.
    2 gün önceki bu olayda Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile telefonla görüşen Bdp'li vekiller, olumlu cevap alamayınca ilçeden ayrılmıştı.
     

Sayfayı Paylaş