Torrent takip servisi kullanıcılarının Windows 10 kullanmasını yasakladı

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Windows 10, bazı önemli torrent topluluklarının ateşli direnişiyle karşı karşıya. TorrentFreak sitesinde yer alan habere göre, özel torrent takip servisi iTS, üyelerinin Windows 10 kullanmasını yasakladı. Servis, Windows 10’un “berbat” gizlilik karşıtı politikalar yüzünden bu kararı aldığını açıkladı.
    iTS’in iddialarının büyük kısmının kaynağını Microsoft’un yeni hizmet sözleşmesi oluşturuyor. Bahsi geçen sözleşme; Cortana, Skype ve Xbox Live gibi servis ve uygulamaları merkeze alarak geniş kapsamlı erişim talebinde bulunuyor.
    Pek çok kişi, yeni sözleşmeyle Microsoft’un bilgisayarları tarayarak Windows 10 kullanıcılarının korsan oyunları oynamasını engelleyebileceğine inanıyor. Redmond merkezli şirket henüz bu yönde bir girişimde bulunmasa da, korsanla barışık olan pek çok kullanıcıyı korku sarmış durumda.
    iTS, Microsoft’un kullanıcıların yerel disklerindeki içerikleri tarayacağını ve bulduğu sonuçları doğrudan korsanla mücadelede birlikte çalıştığı MarkMonitor isimli şirkete ileteceğini öne sürüyor. Servis, gizlilik ihlâli olarak nitelediği bu durumun önüne geçmek adına Windows 10’u “şu an için” engellemeye karar verdi. TorrentFreak’in haberine göre, başka torrent takip servisleri de iTS’in adımını takip etmeye hazırlanıyor.
     

Sayfayı Paylaş