LG G4 ile G3 Karşı Karşıya

Konu, 'LG' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    LG'nin en son amiral gemisi modeli G4, pek çok güçlü özellikle geliyor. Peki, LG G4 ile neler değişti? İşte LG G4 ve LG G3 arasındaki farklar. LG G4 ve LG G3 karşılaştırması.




    [​IMG]LG sonunda uzun zamandır beklenen amiral gemisi modeli G4'ü tanıttı. BizdeShiftDelete.Net ekibi olarak LG G3 kullananlar G4'e geçmeli miyim? ya da LG G4 yerine LG G3 alabilir miyim? gibi soruları yanıtlamak için LG G4 ile LG G3'ü karşılaştırmaya karar verdi
    İsterseniz sözü fazla uzatmadan tasarım başlığı ile LG G4 ve LG G3 karşılaştırmasına başlayalım.
    LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması: Tasarım

    LG'nin yeni amiral gemisi G4, ana kasa itibariyle G3 benzeri olsa da önemli tasarımsal gelişmeler ile geliyor. LG G3'te yer alan 5.5 inç IPS LCD ekranın biraz daha verimli, daha canlı ve daha parlak 5.5 inç QuadHD Quantum IPS LCD ekran ile değiştirildiği LG G4, Corning Gorilla Glass 4 ekran koruması ile geliyor.


    [​IMG]

    Boyut ve ağırlığa baktığımızda ise LG G4'ün G3 ile aynı 8.9 mm kalınlığa ve çok küçük farklarla biraz daha geniş ekran çerçevesi sunduğu görülüyor. Ayrıca ağırlıkta LG G4'ün 155 gr ağırlık ile LG G3'ten 6 gr daha ağır olduğunu söyleyebiliriz.
    Teknik detaylar dışında diğer tasarımsal özelliklere baktığımızda LG G4deri arka kapaklı sürümü ile G3'ten daha iyi görünüyor. Ayrıca LG G3'ten daha fazla renk ve desen seçenekleriyle, kullanıcıların kendi tarzlarına uygun modeli bulmasını kolaylaştırıyor
    LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması: Kamera

    LG G4'teki en büyük gelişmenin kamerada olduğunu LG G4 hakkında herşey adlı haberimizde belirtmişti
    Hem önde hem de arkada LG G3'ten daha yüksek megapiksel değerlerine sahip kameraların yer aldığı LG G4'ün kesin olarak LG G3'ten daha iyi fotoğraflar çekebildiğini söylemek mümkün. Fakat detaylı kamera performansını yapacağımız incelemede sizlerle paylaşacağız.
    LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması: İşlemci

    LG G4 işlemci bölümünde akıllıca atılan bir adım ile rakiplerinden biraz geride kalmış gibi görünüyor. Ancak ısınma sorunu riskini göze alamayanLG, G4'te Qualcomm Snapdragon 808'e yer vermiş. İçerisinde 2 adet Cortex A57 4 adet Cortex A53 olmak üzere toplamda 6 çekirdekten oluşanSnapdragon 808, 64 Bit desteğine sahip.


    [​IMG]

    Snapdragon 808'in Snapdragon 801'li G3'ten daha iyi olacağını sadece SoC isimlerinden bile anlayabilirsiniz. Hatta LG G4 Snapdragon 808 ile geçtiğimiz yıl LG G3'ünSnapdragon 805 işlemcili LTE-A adlı modelinden bile daha iyi performans sunuyor diyebiliriz.
    Grafik işlemci bölümünde ise Snapdragon 808 SoC'unun bir parçası olanAdreno 418'de, yine LG G3'te yer alan Adreno 330'dan daha iyi bir grafik performansı sunuyor.


    [​IMG]

    LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması: Depolama

    LG G4, depolamada LG G3'ün 3 GB RAM ve 32 GB hafızalı olan sürümü ile aynı depolama seçeneklerini sunuyor. Bu yüzden depolamada her iki cihazında birbiri ile aynı olduğunu söylemek mümkün.
    LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması: Batarya

    Batarya bölümünde LG G4, LG G3 ile aynı olan 3000 mAh batarya ile geliyor. Güç koruma modunda da önemli bir geliştirme yapılmadığı için LG G4'ün G3 ile benzer batarya performansı sunduğunu söyleyebiliriz.


    [​IMG]

    Sonuç olarak LG G4 tabi ki daha yeni nesil olduğu için LG G3'ten daha iyi bir telefon. Ancak kullanıcılara, tercih yaparken ihtiyaçlarına ve en önemlisi bütçelerine göre seçim yapmalarını öneriyoruz. Sonuçta her iki telefonda son derece güçlü özellikleriyle, kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
     

Sayfayı Paylaş