ABD ve Avrupa İslam’a karşı hep çifte standart uyguladı

Konu, 'Dinlerimiz' kısmında muhbalci tarafından paylaşıldı.

  1. muhbalci
    Offline

    muhbalci
    Yetkili
    Super Moderator

    Kayıt:
    6 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    907
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Şehir:
    İZMİR/Gaziemir
    ABD ve Avrupa İslam’a karşı hep çifte standart uyguladı





    [​IMG][​IMG]

    20.02.2015 12:30

    [​IMG]
    Bu sadece Türkiye’ye özgü değildir
    Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Paris saldırıları sonrasında gösterilen dayanışmanın benzerini, ABD'de öldürülen Müslümanlar ve Avrupa'da yakılan camiler konusunda da beklediklerini söyledi.
    Batı ülkeleri İslam'a karşı çifte standart mı uyguluyor? Bu durum nasıl değişir?
    St. Petersburg Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nden Doç. Dr. Sotniçenko Radyo Sputnik’e verdiği demeçte konuyla ilgili şunları söyledi:
    "Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Batı toplumuna özgü soruna dikkat çekmeye çalışıyor. Söz konusu, Batı’nın dışındaki medeniyetlerin barbar veya vahşi olarak görülmesi. Modern Müslümanlar sıkça şu durumla karşılaşıyor: Charlie Hebdo veya başka yerde Avrupalılar öldürüldüklerinde tüm dünya bunu konuşuyor, ancak Müslümanlar öldürüldüklerinde bunu sükutla geçiştirmeye veya göz ardı etmeye çalışıyorlar. Davutoğlu, dünya toplumunu, Müslümanlar öldürüldüğünde Batı ülkelerinde aktif tepki görmesi için çağırıyor. Batı’nın şu anda, bu medeniyetin kurulduğu andan bu yana var olan geleneklerini değiştirmeye hazır olduğunu sanmıyorum. Hatta bence, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu Batı’ya seslenmiyor, daha doğrusu Müslümanların yanı sıra Batı medeniyetinden olmayan tüm ülkelerin savunucusu duruşunu sergiliyor."
    ÇİFTE STANDART
    Fransız siyaset bilimci, Hürriyet gazetesinin Fransa’daki temsilcisi Burhan Özkoşar da radyomuza verdiği demeçte şöyle konuştu:
    "Batı dediğimiz ABD ve Avrupa ülkeleri İslam’a karşı hep çifte standart uygulamıştır. Bu sadece Türkiye’ye özgü değildir. Batı geçmişte kökten dincilikten ve yakın tarihte de ırkçılıktan çok çekmiştir. Büyük savaşlar yaşamıştır. İnsan hakları ve demokrasi beşiği olan Batı ülkelerinde söz konusu köktendincilik olunca demokrasiyi unuturlar. Bunu geçmişte Çeçenistan’da yaşadık. Rusya’ya karşı destekledikleri Çeçenistan rejimini köktendincilik üzerine kurunca Batı desteğini çekmiştir. İran tutucu ve köktendincilik rejimini uygulamayı sürdürünce keza hep yalnız kalmıştır.
    Sputniknews


     

Sayfayı Paylaş