En iyi 6 Smart TV platformu!

Konu, 'Led Tv Ve Görüntü Sistemleri.' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    En iyi 6 Smart TV platformu!

    En iyi akıllı TV platformu için hangi marka televizyonu tercih etmelisiniz?

    [​IMG]
    İstediğimiz filmi akış yapabilmekten BBC iPlayer gibi popüler uygulamaları kullanabilmeye Smart TV, giderek büyüyen ve yaygınlaşan bir hizmet. Önde gelen televizyon üreticileri, Smart TV platformları için birçok uygulama sunuyorlar. Bu sayede oturma odanızdan sosyal ağlara, oyunlara, müziklere, akış içeriğine ve fazlasına erişmeniz son derece kolay bir hal alıyor.
    Peki en iyi Smart TV platformu hangisi? Bu yazımızda internete bağlı TV'lerin sunduğu Smart TV platformlarını sizler için inceledik ve en iyiden başlayarak sıraladık.
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=3]LG Smart TV[/h][​IMG]
    [h=4]1. LG Smart TV[/h]LG'nin Smart TV'lerde ipi göğüslemesindeki en önemli neden, farklı video kaynaklarını giriş ekranınıza getiren çok basit tasarımı. LG'nin Smart TV'sinin en çok hoşumuza giden yanı, uygulamaları değil ağ özellikleri oldu. SmartShare yazılımı ile ağ PC'lerindeki, NAS sürücüsündeki, USB flaş diskindeki veya bir sabit diskteki videoları, fotoğrafları ve MP3 dosyalarını görebiliyorsunuz.
    Dosya biçimi desteği inanılmaz derecede geniş ve kullanım son derece basit. Daha kapsamlı bir uygulama isterseniz, LG'nin Plex uygulamasına da göz atabilirsiniz.
    Dahası da var: SmartShare, 3D World dahil olmak üzere iyi seçilmiş uygulamalarla geliyor.
    Premium sayfasında BBC iPlayer, Lovefilm, Netflix, Acetrax ve YouTube seçeneklerine sahipsiniz. Daha az tanınan uygulamalar arasında ise Absolute Radio, Red Bull TV, ITN, Autocar, Blinkbox, CineTrailer, Cartoon Network, HiT, Picasa, iConcerts, AccuWeather ve Box Office 365 var.
    Bununla birlikte SmartWorld uygulama mağazasından indirebileceğiniz Skype, LG'nin AN-VC400 smart TV kamera/mikrofonuna ihtiyaç duyuyor. Uygulama sayısı çok fazla olmasa da LG'nin Smart TV platformu, kullanım kolaylığıyla oldukça başarılı.

    [h=4]LG'nin Smart TV'li televizyonlarından 6'sı:[/h]LG 55LA740V 50-inç, orta seviye TV
    LG 42LS570T 42-inç
    LG 50PM670T 50-inç Active Shutter 3D plazma TV
    LG 47LM860V 47-inç Cinema 3D LED TV
    LG 47LM760T 47-inç Cinema 3D LED TV
    LG 47LM960V 47-inç Cinema 3D Nano LED TV
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=3]Samsung Smart Hub[/h][​IMG]
    [h=4]2. Samsung Smart Hub[/h]Samsung, sahip olduğu geniş uygulama yelpazesiyle öne çıkıyor. Firmanın Smart Hub'ının tasarımı da oldukça hoş. PictureBox, Lovefilm, Netflix, film bulma hizmeti Curzon On Demand ve yeni KnowHow için sunulan destek oldukça güçlü.
    Smart Hub'ın özel uygulamaları, dikkatimizi en çok çeken uygulamalar oldu. Ancak YouTube, Viewster, Dailymotion, Absolute Radio, TuneIn radio, Vimeo, HuffPostLive ve FluxPlayer gibi uygulamaların tadını çıkarmanız tabi ki mümkün.
    Smart Hub'ın her geçen gün artan eşsiz uygulamaları arasında Spotify, ITV Player, Curzon, Digital Theatre (sahneden canlı kayıtlar), Yabazam 3D, S[edition], birçok fitness uygulaması ve bazı basit oyunlar var.
    Smart Hub'ı neden birinci sıraya koymadığımızı soracak olursanız, onu kişiselleştirmenin çok mümkün olmadığını söylememiz gerekli. Samsung'un kendi Family Story, Fitness, Kids gibi uygulamaları giriş ekranında yer alıyor. Bu uygulamalar aileler için harika olabilir, peki ya diğer kullanıcılar ne olacak?
    Samsung UE55ES8000 gibi amiral gemisi TV'ler, bir adım ileri giderek sesli denetim, hareketle kontrol ve hatta ikinci kumanda üzerinde dokunmatik yüzey gibi ek özellikler sunabiliyorlar.

    [h=4]Smart Hub'lı 6 Samsung TV:[/h]Samsung UE55F8000 55-inç smart TV, amiral gemisi arayanlara
    Samsung UE40F6400 40-inç smart TV, uygun fiyatlı
    Samsung PS64F8500 64-inç smart TV, yüksek plazma performansı
    Samsung UE46F7000 46-inç smart TV, uygun fiyata çekici görünüm
    Samsung UE32EH5000 32-inç smart TV, en uygun fiyatlı seçeneklerden
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=3]Sony Entertainment Network[/h][​IMG]
    [h=4]3. Sony Entertainment Network[/h]Sony'nin iki tür Smart TV'si var: SEN destekli Bravia TV'ler ve NSZ-GS7 Google TV eklenti kutusu. Google TV kutusunun Bravia TV'lere eklenme ihtimali var. Bu yazımızda SEN'e (Sony Entertainment Network) yoğunlaşacağız.
    Diğer Smart TV platformlarından farklı bir biçimde çalışan SEN, Sony'nin Music On Demand, Video On Demand ve PlayMemories bulut depolama hizmetlerini bir araya getiriyor.
    Popüler uygulamalar ve hatta fazlası hala mevcut. Sunulan uygulamalar arasında BBC iPlayer, News, Sport, Demand 5, YouTube, Lovefilm, Netflix, Sky News, Sony Entertainment Television Network (eski TV dizileri), Eurosport, Sony 3D, Skype, Facebook ve Twitter var.
    SEN'in 2011 yılında küçük resim olarak canlı TV yayınını gösterebilme, daha kendinden emin, içerisinde dolaşması kolay bir tasarım gibi geliştirmelerle büyük oranda yenilendiğini söyleyelim.

    [h=4]SEN destekli 6 Sony TV:[/h]Sony KDL-55W905A 55-inç amiral gemisi smart TV
    Sony KDL-40W905A 40-inç yukarıdaki smart TV'nin 40 inç'lik sürümü
    Sony KDL-47W805 47-inç smart TV
    Sony KD-65X9005A 65-inç 4K Ultra HD smart TV
    Sony KDL-46HX853 46-inç 3D LED TV
    Sony KDL-46HX923 46-inç 3D LED TV
     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=3]Panasonic Viera Connect[/h][​IMG]
    [h=4]4. Panasonic Viera Connect[/h]İlk bakışta hangi Smart TV'nin en basit arayüzü sunduğunu sorarsanız, hiç duraklamadan vereceğimiz cevap Panasonic Viera Connect olacak. Uzaktan kumandadan bir tuşa basarak uyandırabileceğiniz Smart TV işlevlerinin yanı sıra tek düğmeyle BBC iPlayer'a ulaşabilirsiniz. Bu kolaylık bizim gerçekten de çok hoşumuza gitti.
    Viera Connect'in bir başka gelişmiş işlevi olan Rovi TV, program kılavuzlarını web üzerinden takip etmenize olanak tanıyor. Kullanabildiğiniz uygulamalar arasında ise Skype, Netflix, Acetrax, YouTube, Picasa, Daily Motion, Vimeo, Viera 3D World, FetchTV, BBC News, BBC Sport, euronews, CNBC Real-Time, MLB.tv, alt yazılı Eurosport Player, TuneIn Radio, SHOUTcast radio, Aupeo & iConcerts var.
    Marketplace'te sayısız oyun, 3D gözlük ve diğer TV aksesuarlarını bulmanız mümkün.
    3 x 3'lük ızgarada dolaşmak zor da olsa Viera Connect'i kişiselleştirmek ve sık kullandığınız uygulamaları açılış sayfanıza eklemeniz çok kolay.
    Viera Connect'in piyasadaki en iyi görünüme sahip, kullanımı en kolay ve en iddialı smart TV platformu olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bununla birlikte platform, TV'ye yeterince entegre edilmemiş ve sizde farklı bir hizmet olduğu hissini bırakabiliyor.

    [h=4]Viera Connect destekli 6 Panasonic TV:[/h]Panasonic TX-P60ZT65 60-inç amiral gemisi plazma smart tv
    Panasonic TX-P50VT65 50-inç plazma smart tv
    Panasonic TX-L55ET60 55-inç LED smart TV
    Panasonic TX-L42DT65B 42-inç smart TV
    Panasonic TX-L47ET60B 47-inç LED smart TV
    Panasonic TX-L42E6B 42-inç LED smart TV
     
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=3]Toshiba Places[/h][​IMG]
    [h=4]5. Toshiba Places[/h]Toshiba Places, en gerekli uygulamaları ve "Sosyal TV"yi ailelerin önüne getirmeyi amaçlayan, her aile bireyine kendi oturumunu sunmak isteyen bir girişim.
    Evinizdeki herkes tek başına TV izlemeyecekse, bu fikrin çok işe yarayacağını söylemek zor. Ancak Toshiba Places'ta kişisel uygulama deneyiminden fazlası da var.
    Video Place, Music Place gibi dosya sistemleri iyi düşünülmüş işlevler, ancak bu klasörlere baktığınızda çok fazla içerik görmediğiniz bir gerçek. TV Place'teki bütün uygulamalar, BBC iPlayer ve MediaGuide uygulamasından ibaret. iConcerts ve Aupeo! Radio'yu içeren Music Place ise son derece basit bir uygulama.
    En kalabalık klasör ise Skype uygulamasını da içeren Video Place klasörü. Bu klasörün içerisinde Blinkbox, Acetrax, Cinetrailer.tv, Dailymotion, Viewster, YouTube ve Womi uygulamaları bulunuyor. Social Place içinde ise Flickr, Facebook ve Twitter var.
    İçerisinde dolaşmasını güçleştiren bir ara yüze sahip Toshiba Places, sadece arada bir BBC iPlayer'a göz atmak isteyenleri memnun edebilir.

    [h=4]Toshiba Places destekli 6 Toshiba TV:[/h]Toshiba 46TL968B 46-inç
    Toshiba 47WL968 47-inç 3D LED TV
    Toshiba 42VL963 42-inç 3D LED TV
    Toshiba 46TL963 46-inç 3D LED TV
    Toshiba 55VL963 55-inç 3D LED TV
    Toshiba 40RL953 40-inç LED TV
     
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=3]Philips Smart TV[/h][​IMG]
    [h=4]6. Philips Smart TV[/h]Philips'in Smart TV arayüzü, canlı TV'yi (veya canlı bir TV kaynağını), bir Tweet düğmesini ve tüm uygulamalarınızı taze bir tasarımla giriş ekranınızda topluyor.
    Ancak bunların dışında heyecan verici başka bir şeye rastlamanız güç. BBC iPlayer, Acetrax ve YouTube tabi ki Philips'in Smart TV platformuna dahil edilmiş, ancak hepsi bu kadar.
    Social TV uygulamasında bir araya getirilen Twitter ve Facebook'a ek olarak Picasa, iConcerts uygulamalarına rastlamanız da mümkün. App Gallery bağlantısı ise sizi CNBC Real Time, Napster, Absolute Radio, Aupeo, Viewster, Funspot, Euronews, ebay, MeteoConsult gibi uygulamalara ulaştırıyor. Film akışı yapmanıza izin verecek olan Blinkbox ise Philips'e göre yakın zamanda ortaya çıkacak.
    Philips'in sade Smart TV'sinin kullanımı oldukça kolay. Ancak bu sadeliğin sebebi sizi çok memnun etmeyebilir.

    [h=4]Smart TV'li 6 Philips TV:[/h]Philips 42PFL6008 42-inç smart tv
    Philips 42PFL6007T 42-inç uygun fiyatlı smart TV
    Philips 46PFL9707 46-inç Moth Eye 3D LED TV
    Philips 55PFL6007T 55-inç 3D LED TV
    Philips 46PFL7007 46-inç 3D LED TV
    Philips 46PFL8007 46-inch 3D LED TV
     

Sayfayı Paylaş