Nazmiye Demirel Vefat Etti

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel vefat etti.
    [​IMG]
    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel hayatını kaybetti.
    2.5 yıldır Başkent Hastanesi'nde tedavi gören 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel hayatını kaybetti. Acı haberin ardından Süleyman Demirel de hastaneye geldi.
    Doktorlara teşekkür eden Süleyman Demirel, "Kendilerine minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu hayatta tuttular. Hepinize teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin" dedi.

    DOKTORUNDAN AÇIKLAMA
    Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Saat 22.27 itibariyle solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hastamızı kaybettik. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız da içeride eşini ziyaret ediyor. Kendisi ****netini muhafaza etmeye çalışıyor. Şu an içeride dinleniyor. Sayın Demirel kendisi de sağlık sorunları yaşadığından eşiyle en son 1,5-2 ay kadar önce yüzyüze görüşmüştü" denildi.

    NAZMİYE DEMİREL KİMDİR ?
    1927 yılında doğan Nazmiye Demirel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948 tarihinde evlendi. 1993 yılında Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu.

    Nazmiye Demirel, Süleyman Demirel'i iyi günde ve kötü hiç yalnız bırakmadı.
    12 Eylül 1980 sabahı Demirel, Hamzakoy'a giderken yanında yine Nazmiye Hanım vardı. Eşinin 29 günlük zorunlu ikameti süresince en büyük destekçisi oldu. Ardından Demirel, Zincirbozan'a sürgün gönderildiğinde, gözlerinden akan iki damla yaş çektiği sıkıntıları belki de ilk kez dışarıya vuruyordu..
    DYP'nin kuruluşunu Nazmiye Hanım an be an izledi. İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri ve Yılmaz Ergenekon gibi kurmaylar sürekli Nazmiye Hanım'ı da bilgilendirip moral verdiler. O hep Demirel'in gizli kadın kurmayı oldu. Yasaklı yıllar bitti. Eşi devletin zirvesinde o da yine Washington'da dünyanın en güçlü kadınlarının arasındaydı.
    40 yıldır eşi ile birlikte protokoldeki yerini dolduran Nazmiye Hanım Köşk'te sayısız kere dünyanın ünlü politikacılarına ve eşlerine evsahipliği yaptı.
    Demirel'in "Siyasi hayatımdaki en önemli evsahipliğini yaptım" dediği 16.11.1999'de Clintonlar'ın ziyareti sırasında da ABD'nin first ladysi Hillary Clinton'ı ağırlayan Nazmiye Hanım her zamanki gibi ağırbaşlı ve iyi bir evsahibesiydi.
    Nazmiye Hanım, 16 Mayıs 1993 - 16 Mayıs 2000 tarihleri arasında Çankaya Köşkü'ne evsahibeliği yaptı.
     

Sayfayı Paylaş