'Skandal adam'' hala o koltukta !

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında suvekum tarafından paylaşıldı.

  1. suvekum
    Offline

    suvekum Süper Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    583
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    ÖSYM'nin tıpta denklik sınavının iptal olması LYS'cileri kara kara düşündürüyor.KPSS, ALES, YGS derken şimdi de Denklik Sınavı'da skandal yaşandı. Sınav iptal oldu..
    Bu hatalar yaşanırken ÖSYM'nin başında hep aynı isim var.. Hep aynı isim, aynı savunmaları yaptı.. Hep, koltuğunu korudu..
    Fakat, milyonlarca insan onun kadar rahat değil..

    Üniversite adayları bu haftasonu yapılacak LYS'ye nasıl güvenecek ?

    İşte asıl soru bu...


    Ölçme ve Seçme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile başlayan skandallar zincirinin son halkası olan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın (STS) Tıp doktorluğu 2’nci aşama sınavını iptal etti.

    Bu yılki sınavda, geçen yıl yapılan sınavda yöneltilen 75 sorunun aynen yöneltildiği ortaya çıkmıştı.
    YÖK Başkanı aradı
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, olaydan gazeteden okuyunca haberdar oldu ve hemen ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir’i arayarak bilgi aldı. Demir, “Olay doğru. Hata var, kabul ediyoruz” dedi. Özcan’ın, “Derhal sınavın iptal edilmesi ve tekrarlanması gerekir” açıklamaları üzerine sınavın iptal edilmesine ve yenilenmesine karar verildi.
    Tekrarı 3 Temmuz’da
    ÖSYM’den dün yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin gerekli incelemenin başlatıldığı belirtilerek, “2011-STS 2’nci Aşama Sınavı, 3 Temmuz 2011’de Ankara’da yapılacaktır. Adaylardan başvuru alınmayacak ve sınav ücreti talep edilmeyecektir” duyurusu yapıldı.
    ‘Bu kaçıncı, derhal işlem başlatılacak’
    YÖK yetkilileri, hatanın sebebinin bir an önce bulunması için inceleme başlatacaklarını ve sorumlular hakkında işlem yapacaklarını bildirdi. Yetkililer, şunları söyledi: “Bu hatalar artık sürekli çıkıyor. YGS’de başladı ve artık zincirleme haline geldi. Bütün milletin gözünün üzerinde olduğu böylesine önemli sınavlarda bu tip hataların olması kesinlikle yanlış. Sorumlusu bulunup, derhal işlem başlatılacak.” (Hürriyet)
     

Sayfayı Paylaş