Shaq basına tanıtıldı

Konu, 'Nba & Basketbol' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Boston Celtics'e imza atan Shaquille O'Neal verdiği karardan memnun görünüyor. İki sene sonra basketbola veda edeceğini belirten O'Neal, bu süreyi Celtics'te geçirmekten mutluluk duyacağını ve takım arkadaşlarına elinden geldiğince yardımcı olacağını söyledi.

    [​IMG]

    Geçen sezon Cleveland Cavaliers'ta forma giyen 38 yaşındaki pivot, serbest kaldıktan sonra birçok takımdan teklif almış ve daha fazla para kazanabileceği takımları reddedip Boston Celtics'in iki yıl için önerdiği yaklaşık 3 milyon doları kabul etmişti.

    Dev pivot kendisi için düzenlenen basın toplantısında ilk olarak 17 şampiyonlukla NBA rekorunu eline bulunduran Celtıcs'i neden tercih ettiğini açıkladı.

    O'Neal, "burada olmaktan onur duyuyorum. Boston Celtics kazanma geleneğine sahip bir camia. Buraya gelme kararını alırken zorlandığımı söyleyemem. Sadece mükemmel bir takımda oynayıp kazanmaya devam etmek istiyordum" dedi.
    Shaq, Celtics'te elinden gelen mücadeleyi sergileyeceğini de belirtti.

    Tecrübeli yıldız, "artık daha yaşlı olduğumun farkındayım. Ancak Celtics ben olmasam da iyi bir takım. Bazen kazanmak için fedakarlıkta bulunmanız gerekir ve ben de bu fedakarlığı gösterebilecek bir oyuncuyum. Biliyorsunuz; gün sonunda önemli olan tek şey kazanıp kazanamadığınızdır, başka bir şey değil" diye konuştu.

    2.16 boyunda ve 156 kilo ağırlığındaki dev pivot son olarak basketbola veda etmek için iki senesi olduğunu ve bu süreyi en verimli şekilde değerlendirmek istediğini söyledi.

    O'Neal,"sizin de bildiğiniz gibi; bu oyunun içinde geçirebileceğim 730 günüm kaldı. Ve ben bu zamanı Celtics'teki gibi şampiyonluk ve play-off tecrübesine sahip mükemmel arkadaşlarla geçirmek istiyorum. Ayrıca, önümüzdeki iki sezon boyunca sağlıklı kalabileceğimi umuyorum" şeklinde konuştu.
     

Sayfayı Paylaş