Hakkari'de Olaylar Çıktı

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında hoşseda tarafından paylaşıldı.

  1. hoşseda
    Offline

    hoşseda Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    istanbul
    PKK'lıların Cesetlerinin Hakkari'den Şemdinli'ye Gönderilmesi Nedeniyle Olaylar Çıktı.
    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu Karakolu'nun güvenliğini sağlayan üs bölgelerine saldırı düzenleyen ve güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lıların cesetlerinin Hakkari'den Şemdinli'ye gönderilmesi olayların çıkmasın neden oldu.

    Bir grup gösterici, yollara barikat kurup, slogan atınca polis müdahalede bulundu. Otopsilerinin yapılması ve kimlik tespitleri için sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi'nden Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilen 12 PKK'lının cenazesi, işlemlerinin tamamlanmasından sonra akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında tekrar helikopterle Şemdinli'ye gönderildi. Cenazelerin tekrar Şemdinli'ye gönderilmesini gerekçe gösteren bir grup kentte olayların çıkmasına neden oldu.

    Yaklaşık 70 kişilik bir grup, Hakkari-Van Karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahalesi'nde akşam saatlerinde slogan atıp, yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis müdahalede bulundu. Göstericiler taşla karşılık verince polis zıhlı araçlarla olay yerine giderek basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polisler arasında bir süre kovalamaca yaşanırken yolda geçen bazı araçlar da atılan gazlar arasında kaldı. Olaylar mahalle aralarında devam ediyor.
    DHA
     

Sayfayı Paylaş