İspanyol medyasında Atletico-Galatasaray maçı

Konu, 'İspanya Ligi' kısmında Gerrard-8- tarafından paylaşıldı.

  1. Gerrard-8-
    Offline

    Gerrard-8- Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.176
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Azerbaycan/Baku
    İspanyol basınında bu akşam Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maçla ilgili olarak bundan 36 yıl önce iki takımın oynadığı ve Atletico Madrid'in tek golle kazandığı maç vurgulanıyor.
    [​IMG]

    UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, 1-1'in rövanşında Atletico Madrid'i Ali Sami Yen'de ağırlamaya hazırlanırken, İspanyol medyası da bundan 37 yıl önce benzer koşullarda İstanbul'a gelip turu koparan ve sonra finale kadar giden Atletico Madrid takımını hatırlatıyor.

    1973'te İstanbul'da

    İspanya'nın en büyük spor gazetelerinden AS'da, 1973-74 sezonunda 0-0'ın rövanşında Ali Sami Yen'de oynanan ve Atletico Madrid'in 1-0 kazanarak tur atladığı maçın kahramanı Salcedo'yla bir röportaja yer verilmiş.

    Salcedo 1973'teki maçla ilgili olarak AS'a yaptığı açıklamada, iki saat önce gittikleri stadın tamamıyla dolu olduğunu belirterek, "Seyirciler özellikle hakemin kararlarına karşı aşırı tepki gösteriyorlardı. Her faul kararında büyük bir gürültü kopuyordu statta," diye konuşuyor.

    "Hakemi korkuttular"

    Çok büyük bir stat olmamasına rağmen, seyircilerin çok coşkulu olduğunu da belirten Salcedo, "Hiç durmadan bağırıyor ve hakemi etki altına alıyorlardı. O zamanlar televizyon yayını olmadığında böyle şeyler hakemler üzerinde daha etkili olurdu," diyor.

    Maçı kazandıran golü ceza sahası dışından attığını da belirten Salcedo, "Zor maçtı. Cehennem gibi bir ortamdı ama istediğimizi aldığımız için şanslıydık. Golü benim atmış olmam büyük bir sevinç kaynağıydı," diyor.

    Salcedo ayrıca, Ali Sami Yen'deki atmosferin Madridli futbolcuları çok da etkilemeyeceğini, çünkü işler kötü gittiğinde kendi statları Vicente Calderon'da daha da büyük bir baskı olduğunu ekliyor.

    Tarih tekerrür eder mi?

    Aynı şekilde İspanya'nın diğer büyük spor gazetesi Marca'nın maç haberinde de 1973-74 sezonunda oynanan maç vurgulanarak, o sezon 0-0'ın ardından İstanbul'a giden Atletico'nun maçı tek golle kazanarak tur atladığı ve aynı şeyin yine tekrarlanabileceği belirtiliyor.

    "Seyirci desteğiyle yükleneceklerdir, korkmayın!"

    Marca'nın köşe yazarlarından Manuel Malagon ise Atletico Madridli futbolculara, Galatasaray'ın başlarda seyirci desteğiyle yükleneceğini, ama bundan korkmamaları gerektiğini öğütlüyor ve Kun ve Forlan gibi futbolcular biraz olsun gününde olursa, Atletico'nun hücumda birçok seçeneği olacağının altını çiziyor.

    Goal.com Türkiye
     

Sayfayı Paylaş