"En iyisini alacağız"

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında mertcan_60 tarafından paylaşıldı.

  1. mertcan_60
    Offline

    mertcan_60 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ümraniye
    Fenerbahçe Kulübü'nün olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

    Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, Yüksel Günay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra kulüp yönetim kurulu üyelerinden Nihat Özdemir, Semih Özsoy, Abdullah Kiğılı, Serhat Çeçen, Cihan Kamer, Vedat Olcay, Şekip Mosturoğlu, Yasemin Merçil, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Hüseyin Ersan Topbaş, Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu hazır bulundu.

    İstanbul'daki elverişsiz hava şartları nedeniyle 90 üyenin katılımıyla başlayan toplantıda daha sonra 205 sayısına ulaşıldı. Hava koşulları nedeniyle üyelerin görüşlerini bildirdiği bölüm kısa tutularak, toplantı erken bitirildi.

    Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem onaylandıktan sonra, kulüpte 25, 40, 50 ve 70 yılını dolduran üyelere plaket verildi. Üyelikte 50. yılını dolduran Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'a plaketini kulüp başkanı Aziz Yıldırım verdi.

    Daha sonra yönetim kurulu üyeleri kürsünün önüne gelerek, söz konusu yılları dolduran üyelere plaket dağıttı.

    ÖZDEMİR: "ŞAMPİYONLUK KUPASINI KALDIRMAK ANA HEDEFİMİZDİR"

    Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, futbol takımının dün akşam ağır hava ve saha şartlarına rağmen Denizlispor'u yenerek ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, "Bu başarımızı devam ettirip, sezon sonuna kadar liderliğimizi sürdürerek şampiyonluk kupasını kaldırmak ana hedefimizdir" dedi.

    Ziraat Türkiye Kupası'nda uzun yıllar süren hasrete son vermek istediklerini ifade eden Özdemir, "Bundan sonra oynayacağımız çeyrek final, yarı final ve inşallah final sonrasında uzun yıllardan beri alamadığımız Türkiye Kupası'nı da alarak müzemize koyacağız" diye konuştu.

    "TRANSFER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

    Fenerbahçeli yönetici, ara transfer döneminde Turkcell Süper Lig'in yıldızlarından Gökhan Ünal'ı renklerine kattıklarını hatırlatarak, transfer çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

    Özdemir, "Gerekli mevkilere, gerekli transferleri yapmak için ciddi izleme ve görüşme çalışmalarımız devam etmektedir. Teknik direktörümüz Daum, sportif direktörümüz Aykut kocaman, teknik heyetimiz ve sporcularımız tam bir uyum ve takım ahengi içinde bizi de memnun eden örnek bir çalışma düzeni içindedir" şeklinde konuştu.

    Özdemir, sportif direktör Aykut Kocaman'ın transferle ilgili görüşmeleriyle ilgi basın mensuplarının toplantı sonundaki sorularına, "Az bir süre kaldı. En iyisini yapacağız" şeklindeki sözlerle yanıt verdi.

    Kenan Evren Lisesi'nin karşılığında yapılacak 3 okuldan ilkinin Küçükbakkalköy'de yapımı tamamlanarak, Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne devredildiğini, çalışır duruma geldikten sonra stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nin yeni yerine taşınacağını bildiren Özdemir, ikinci okul için Üsküdar'da çalışmaların başladığını kaydetti.

    Ataşehir'de spor salonu yapılmak için satın alınan arazinin bedelinin nakit ödendiğini belirten Özdemir, bu yatırımın kulüp ile Ülker Grubu işbirliği ve sponsorluğuyla gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Kendilerine teşekkür ederiz. Bu olay Türk spor tarihinin, kulüp ve kurumlarının en büyük yatırımıdır" dedi.

    Taraftar kart projesinde 175 bin 800 sayısına ulaştıklarını bildiren Fenerbahçeli yönetici, Fenercell projesi için de "En yakın rakiplerimizi katlayarak, 150 bin aboneye ulaşmış durumdayız" şeklinde ifadeler kullandı.

    "TARAFTARIMIZIN STADA GELİP TAKIMIMIZI DESTEKLEMESİ ŞARTTIR"

    Nihat Özdemir, toplantının sonunda üyelerin konuşmalarının ardından yaptığı son konuşmada, futbol takımının ana hedeflerine ulaşması için taraftar desteğine ihtiyacı olduğunu kaydederek, taraftarları stada çağırdı.

    Bir üyenin görüşlerine yanıt vererek, seyircilerin yaptıkları olaylar nedeniyle aldıkları seyircisiz oynama cezalarını da hatırlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Bu maçlardan birisinde Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olduk ve şampiyonluk yarışında çok önemli kaybımız oldu. Hepimize görev düşmektedir. Ayrıca taraftarlarımızın da maça gelmesi gerekmektedir. Ana hedefimizi ortaya koyduk.

    Bilinmelidir ki, bu hedeflere ulaşmamız için taraftarımızın stadyuma gelip takımımızı desteklemesi şarttır. Bunu taraftarımızdan bekliyoruz."

    ALTYAPIYA İNGİLİZ ANTRENÖR EĞİTMENİ

    Nihat Özdemir, futbol altyapıda görevli antrenörlerini eğitmesi için bir İngiliz eğitmen ile anlaştıklarını açıkladı.

    İngiliz eğitmen ile görüşmelerin tamamlandığını, altyapıdaki antrenörlerinin eğitim alacağını kaydetti.

    DENETLEME KURULU FAALİYET RAPORU

    Denetleme Kurulu, faaliyet raporunda 2009 yılı bütçesinin gerçekleşme tutarları ve borçlar hakkında bilgiler verdi.

    Kulüp bütçesinin 2009 yılında gelirler hanesinin 272.229.213 lira, giderler hanesinin de 277.078.815 lira olarak gerçekleştiği bildirildi. 2009 yılı bütçesinin 210 milyon lira olduğu hatırlatılarak, bütçe aşımı olmadığı kaydedildi.

    Denetleme Kurulu, 2015 yılına kadar tahakkuku yapılan borç tutarının 183 milyon 446 bin 373 lira olduğunu açıkladı.

    Bu tutarın yanı sıra kulübün gayrı menkullere 32 ayda ödemesi gereken taksit tutarının 4 milyon 182 bin 148 lira, Kenan Evren Lisesi'nin yerine yapılan okul inşaatı için harcanan bedelin 7 milyon 51 bin 249 lira ve şahıslara olan borcun 12 milyon 206 bin 246 lira olduğu açıklandı.

    Kurul, sponsor sözleşmelerine göre beklenen gelirler ile geçen yıllardaki gerçekleşen gelir tutarları göz önüne alınarak, Fenerbahçe Sportif A.Ş'den beklenen kar payı gelirlerini, 2010 yılında 115.5 milyon, 2011 yılında 105.4 milyon, 2012 yılında 106.9 milyon, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında da 109.8 milyon lira olarak açıklarken, bu rakamlara, maç, kombine kart, loca ve isim hakkı gelirleriyle henüz sözleşmesi yapılmayan gelirlerin dahil olmadığı vurgulandı.

    Bu arada, Ataşehir'de Ülker Grubu işbirliği ve sponsorluğuyla yapılacak spor kompleksi için kulüp yönetim kuruluna teskere verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulu konuyu genel kurula taşıyıp, onay alacak.
     

Sayfayı Paylaş