Astra Nereden, Kaç Metre Çanak Anten İle İzlenir?

Konu, 'Astra' kısmında mertcan_60 tarafından paylaşıldı.

  1. mertcan_60
    Offline

    mertcan_60 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ümraniye
    Çanak antenleri ile Astra uydusunu ayarlamak isteyen arkadaşlarımız lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatli okuyup, yer alan haritaları incelesin;

    * Lütfen bu konuda soru yöneltmeden önce aşağıdaki haritaları inceleyerek fikir sahibi olmaya çalışınız.

    * Astra uydusu (5 ayrı uydu ) 19 E (Doğu) yörüngesinde bulunmaktadır. Aynı yörüngede bulunan “Tek bir uydu” gibi çanak anten yönünü değiştirmeden izlenebilen Astra uydularından Astra 1KR ve Astra 1L uydularının kapsama alanı Türkiye’nin Marmara, Batı Karadeniz ve Ege Bölgesi’nin neredeyse tamamı “şanslı” konumdadır. Buna karşılık halen aynı yörüngede bulunan Astra 1F ve Astra 1H uyduları için aynı sözleri söylemek mümkün değildir.

    * Türkiye’nin Doğu, Güneydoğu Anadolu, Batı Karadeniz bölgelerinde bu uyduyu almak için 5 metrelik çanak antenler bile yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle bu bölgelerden ve Azerbaycan, Irak ve İran’daki arkadaşlarımızın soru yöneltmeden önce bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. İç Anadolu Bölgesi’nde Çukurova bölgesinde Astra 1KR ve Astra 1L uydularının alınmasında “sıkıntı” çekilirken, Astra 1H uydularından sinyaller daha yüksek alınmaktadır.

    * 5 Kasım 2008 akşamı fırlatılan Astra 1M uydusu, 20 Ocak 2009 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Ses Astra şirketi bu uydu için Askra 1KR ve Astra 1L'den daha geniş bir alanı kapsama alanı belirlemiştir. Nitekim; daha önce Şanlıurfa gibi Güneydoğu'daki bazı kentlerden Astra 1KR ile 1L uydusundan hiç sinyal alınamazken yeni uydu ile biraz "büyük" çaplı antenlerle sinyal alınabilmektedir. Ayrıca diğer iki uydunun (1L ve 1KR) aksine yayınları devralan Astra 1M, Astra 1G uydusundaki sinyallerin kesilmesine neden olmamıştır.
    Aşağıdaki haritalardan da anlaşılabileceği gibi Türkiye'nin Batı bölgelerinde Astra 1M uydusundan 60'lık antenle bile rahat sinyal alınabilmektedir.

    * Astra uydusu diğer uydulardan bazı farklı iz düşümlerine sahiptir. İstanbul veya batı bölgelerinde 90’lık, 105’lik antenlerle alınamayan bazı paketler halen yurdun iç bölgelerinde (Örneğin Ankara, Ordu’da) sorunsuz izlenebilmektedir.

    * Astra 1KR, Astra 1L ve son olarak yayınları devralmaya başlayan Astra 1M uydusundaki yayınları İstanbul’daki üye arkadaşlarımız 90’lık, (Hatta 60’lık) antenlerle izleyebilirken, yurdun doğusuna doğru gidildiğinde çanak anten büyüklüğünün artması gerekmektedir. Astra 1M uydusunun iki ayrı kapsama alanı vardır. Bunlardan biri "Avrupa" alanı olduğu halde diğeri İran, Irak'ı, Kuzey Afrika ülkelerini bile kapsamaktadır. Bu konuda "Astra 1M uydusunda aktarmalar başladı" başlıklı konuyu inceleyin.




    Kolay gelsin


    Astra 1KR uydusunun kapsama alanı:[​IMG]
     
  2. karamanli77
    Offline

    karamanli77 Banlı Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2009
    Mesajlar:
    459
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    karaman
    karamandan 1.50 çanakla digital+ paketlerinin bazıları alınmıyor.
     
  3. mertcan_60
    Offline

    mertcan_60 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ümraniye
    Tabi değişir bulunduğun yere göre ama Uydu Finder alırsan işini görür
     
  4. ilkkral
    Offline

    ilkkral Süper Üye Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Şehir:
    izmir
    bilgi için teşekkürler doğu bölgesi ne yazıkki astra uydusundan mahrum durumda
     

Sayfayı Paylaş