ulan cübbeli cumartesi ölenin günahı ne....

Konu, 'Uyduturk Cafe' kısmında selvi64 tarafından paylaşıldı.

  1. selvi64
    Offline

    selvi64 Banlı Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.301
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Uzun süredir ekranlarda az görünen ilahiyatçı Zekeriya Beyaz eski günleri aratmadı.

    Balçiçek Pamir'in "Söz Sende" programında Cübbeli Ahmet Hoca'ya ateş püskürdü. "Mağara devrinde kalmış, çağdışı insanlar" dedi.

    Ortalığı "şarlatanların" kapladığını görünce son 3 yıldır kendini geriye çektiğini söyleyen Beyaz Hoca bundan pişman olduğunu söyleyerek söze girdi. Ardından da vatandaşların aklının hurafelerle doldurulduğundan bahsederken lafı Cübbeli Ahmet Hoca'ya (Ahmet Mahmut Ünlü) getirdi:

    VATANDAŞIN AKLI HURAFELERLE DOLU
    "Vatandaşlarımız abır sapır hurafelerin altında eziliyor. Mesela diyor ki 'kabir azabından korkuyorum. Bundan kurtulmanın yolu yok mudur?' diye soruyor. 'Kabir azabı diye bir şey yok, azap cennet, cehennem kıyametten sonra olur' dedim. Ayeti kerim öyle... Ama siz 'kabir azabı' diye vaazlarda anlatırsanız, dini kitaplarda yazarsanız, o kadın da kabir azabına inanır. "Zeballa gelecek, bir takım sorular soracak zannedir."

    Beyaz Hoca'nın bahsettiği kişinin Cübbeli Ahmet Hoca'nın olduğu sözlerinin devamında anlaşıldı.

    ULAN (CÜBBELİ) CUMARTESİ ÖLENİN SUÇU NE?
    "Şimdi Cübbeli Ahmet Hoca'nın televizyonda anlattığına göre de Cuma günü ölürse azap yokmuş. Ulan cumartesi ölenin suçu ne? Böyle saçmalık olur mu? Bunların tamamı yersizdir, dine aykırıdır, bunlar tamamen uydurmadır."

    CÜBBELİ DE BEYAZ'I CİDDİYE ALMIYOR
    Balçiçek Pamir bu noktada "Cübbeli Ahmet Hoca sizin için 'fetvası muteber değildir, söyledikleri asla ciddiye alınmamalıdır' diyor." diye sorunca Beyaz Hoca'nın gayet sakince cevap verdi: "Doğrudur"

    Bunun sebebini de şöyle açıkladı: "Onların seviyesi, onların cemaatları, yapıları için doğrudur. Ama bugün Türkiye Cumhuriyeti halkının çoğu bizim gibi düşünenleri doğru buluyor ve bağrına basıyor. Neden? Aydınlanmış insanların, mantığı çalışan insanlar, gerçekleri kolayca anlıyor

    ALLAHIN SAKALINI KESMEK ONLA HARP ETMEK DEMEKMİŞ
    Zekeriya Beyaz Cübbeli Ahmet Hoca Cübbeli Ahmet ve onun kibileri mağara devrinde kalmış insanlar olarak değerlendiriyor. Şöyle konuştu:"Hoca efendinin bize bir bildirisi geldi. 'Siz Allahın çıkarmış olduğu sakalı kesmekle Allahla harp etmiş olursunuz. Nasıl olursunuz? Allah yüzünüzde sakal çıkartıyor, siz kesiyorsunuz, Allah yine çıkartıyor, siz yine kesiyorsunuz... Allah'la harp ediyorsunuz. Allah'la harp eden kişide din iman kalır mı?' diyor. O zaman be adam, sen tırnağını kesme, saçlarını kesme... Böylesine mantıksız, akıldan uzak, abuk sabuk, sekilperest bir din anlayışıdır o... O kafalarla değil islamiyet, hayat, mağara devri yaşanmaz...

    'ZİNA EDERSEN KOCADAN HELALİK ALINACAK'
    Beyaz Hoca'nın anlattığı diğer bir anekdot gerçekten akıl alır gibi değil:"Efendim birisi yine onun tefsirini getirdiler. Onun ayetlerin altına yazdığı mealde diyor ki "Bir insan zina ederse Allah'a karşı tövbe etse bile bir de kul hakkı, yani kocanın hakkı vardır. Kocadan da bir konuşma esnasında 'bana hakkını hela et' der, o da 'helal olsun' derse helaldir" diyor... Sayısız böyle abuk sabuk mesalleri vardır. Onlar bu asrın dışlaması gereken bir gruptur. Çağdışıdırlar."
     

Sayfayı Paylaş