3. havalimanı için dudak uçuklatan rakam

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    İstanbul'a 3. havalimanı ihalesini Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu 22 milyar 152 milyon Euro+KDV ile kazandı.
    [​IMG]
    İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde başladı.
    7 milyar Euro olarak belirlenen ihalede TAV, IC-Fraport ortak girişim grubu, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon ortak girişim grubu ve Makyol İnşaat teklif verdi. İhale Komisyonunun ön yeterlilik değerlendirmesinde teklif veren tüm firmalar yeterlilik aldı. Havalimanı ihalesinde ilk teklifler kapalı zarflarda sunuldu.
    Buna göre 25 yıllık kira bedeli için KDV hariç Makyol 4 milyar Euro, TAV 9 milyar Euro, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu 12 milyar 682 milyon Euro, IC İçtaş-Fraport Ortak Girişim Grubu 20 milyar Euro kira bedeli teklif etti.
    22 milyar 100 milyon Euro'ya ulaşan açık artırmanın 87. turuna gelindiğinde IC-Fraport mola istedi. Molanın ardından son rakip olarak kalan IC-Fraport da ihaleden çekildiğini açıkladı.
    Böylece ihaleyi 22 milyar 152 milyon Euro+KDV ile en yüksek teklifi veren Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazandı.
    Konuyla ilgili açıklama yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ; Rekor sayılabilecek bir kirayla ihaleyi kazandıklarını belirterek, "Türkiye'miz büyüyor, İstanbul çok daha büyüyor. İstanbul'da 2 havalimanı olmasına rağmen ikisi de yetmeyecek duruma gelmiştir. İnşaallah 2018'in sonlarına doğru, 3. Havalimanı 'nı bitirerek hizmete açacağız. Büyük bir proje, zor bir proje, ama bizler 5 ortak, Türkiye'nin çok önemli büyük projelerini kısa zamanda ve başarıyla yapan müteahhit arkadaşlarımızın bulunduğu bir ortak girişim grubuyuz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
     
  2. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    türkiyede baska ihale alan gurup yokki zaten kolin lımaktan baska
     

Sayfayı Paylaş