Wembley'e ilk vize Almanlar'ın

Konu, 'Dünyadan Futbol' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    Devler Ligi'nde Wembley'e ilk vizeyi alan Almanlar oldu... İlk maçı sahasında 4-1 kazanan Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu'daki rövanşta ise öldü öldü dirildi. Sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan Alman ekibi, buna rağmen finale çıktı.
    [​IMG]
    Devler Ligi'nde Wembley'e ilk vizeyi alan Almanlar oldu... İlk maçı sahasında 4-1 kazanan Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu'daki rövanşta ise öldü öldü dirildi. Sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan Alman ekibi, buna rağmen finale çıktı.
    Maça Real Madrid, beklendiği gibi çok hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Mesut'un pasıyla karşı karşıya kalan Higuain, Weidenfeller'i geçemedi. Santiago Bernabeu tribünlerinin de desteğini arkasına alan Madrid, rakibi üzerinde inanılmaz bir baskı yarattı.
    Ancak Bernabeu'daki sinir bozucu gürültü, 13'üncü dakikada yerini derin bir sessizliğe bıraktı. Kullanılan serbest vuruşta Real Madrid savunmasının arkasına sarkan Lewandowski, istediği gibi vuramadı ve yüzde yüzlük gol fırsatını harcadı.
    Robert Lewandowski'nin kaçırdığı bu pozisyonun ardından Real Madrid, tempoyu bir anda yükseltti. Di Maria'nın pasıyla Ronaldo, savunmanın arkasına kaçmayı başardı ancak o da tıpkı Lewandowski gibi istediğini yapamadı.
    14'üncü dakikada ise Mesut Özil, inanılmaz bir gol kaçırdı. Higuain'n tek pasıyla hareketlenen Mesut, uzak köşeye vurmak ya da Ronaldo'ya bırakmak yerine yakın direğe yerden vurdu ancak auta yolladı.
    Maçtaki tempo ilk 15 dakikada öyle bir yükseldi ki, televizyonları başında mücadeleyi izleyenler bile topun taça çıktığı bölümlerde nefes alma şansı buldu.
    Ancak maçın ilerleyen bölümünde konuk takım Borussia Dortmund, tempoyu düşürerek kontra atakla Madrid kalesine gitmeye başladı. Almanlar, gol için tehlikeli fırsatlar yaratamasa da Real Madrid'in bunaltıcı baskısını kırmayı başardı.
    Devrenin son dakikalarında Ronaldo'nun frikiklerinden de gol çıkmadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.
    İkinci yarıya ise beklenenin tam aksine, Dortmund tehlikesi ile başlandı. 50'inci dakikada sahasından yine çok hızlı çıkan Borussia Dortmund'da Marco Reus, Robert Lewandowski'yi kaçırdı. Polonyalı golcü ise şutun şiddetini ayarlayamadı ve üst direğe nişanladı.
    Dakikalar ilerledikçe, 4-1'lik avantajın verdiği moralle Dortmund daha iyi oynamaya başladı. 61'de yine "al da at" servisini yapan Reus'tu. Ancak bu kez de İlkay, yüzde yüzün de ötesinde bir pozisyonda Diego Lopez'e takıldı.

    İkinci yarının ilk 10 dakikasından sonra orta sahası oyundan düşen Real Madrid, Khedira'nın oyuna girmesiyle yeniden canlandı. 71'de Ronaldo ve Di Maria'nın dokunamadıkları pozisyon ve Kaka'nın 72'deki kritik vuruşu da skoru değiştirmedi.
    Buna karşılık 76'ıncı dakikada Borussia Dortmund'un eline yine fişi çekme fırsatı geçti. Maç boyunca arkadaşlarına gol attırmak için çırpınan Reus, çok müsait durumdaki Lewandowski'ye bıraktı. Fakat Polonyalı golcü, Marco Reus'un istatistik hanesine 'asist' değerini yazdırmamakta kararlıydı. Bir önceki vuruşta direği vuran Lewandowski, bu kez de Essien'e takıldı.
    Bernabeu'da umutların tükendiği dakikada sahneye Benzema çıktı. Kaka'nın pasına hareketlenen Mesut, ön direkteki Karim Benzema'yı topla buluşturdu. Fransız golcünün dokunuşu, her şeyi ilk 15 dakikadaki coşkuya döndürdü.
    Maçın bitimine 8 dakika kala golü bulan Real Madrid, Dortmund karşısında inanılmaz bir baskı kurmayı başardı. Rakibinin adeta ceza sahası içine hapseden İspanyollar, Sergio Ramos'un sert şutuyla 88. dakikada skoru 2-0 yaptı.
    Bir gol daha bulması durumunda turu geçecek olan Real Madrid, duraklama anlarının sonuna kadar mucizeyi kovaladı. Fakat bu baskıdan sonuç çıkmadı ve Borussia Dortmund, 4-1 kazandığı ilk maçın rövanşında 2-0 mağlup olmasına rağmen Real Madrid'i geçerek Şampiyonlar Ligi Finali'ne çıkmayı başardı. Bir başka deyişle Almanlar, Madrid üzerinden Wembley vizesini aldı.
     

Sayfayı Paylaş