Dünya Çakır'ı konuşuyor

Konu, 'Dünyadan Futbol' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Real Madrid'in deplasmanda Manchester United'ı 2-1 yenerek tur atladığı maçı yöneten ve 56. dakikada Nani'ye gösterdiği kırmızı kartla tartışma konusu olan hakem Cüneyt Çakır, İspanyol ve İngiliz basınında ön plana çıktı.
    [​IMG]
    İspanyol basınının önemli spor gazetelerinden AS ve Marca, Cüneyt Çakır'ın gösterdiği kırmızı kartı ''tarihi hata'' olarak yorumlayıp, eski İspanyol hakemlerin görüşlerine başvurarak Nani'nin pozisyonunda doğru kararın ''sarı kart'' olduğunu savundu.

    Marca Gazetesi, ''Madrid'in çeyrek finale yükselmesinde en temel etken hakem miydi?'' sorusunu yönelttiği bir anketi internet sitesinde başlatırken, oy kullanan yaklaşık 10 bin katılımcının yüzde 71'i ''evet'' cevabını verdi.

    ''Nani'ye kırmızı kart ve 12 dakika sonra Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde'' diye yazan İspanyol gazetelerinde, Manchester United yardımcı antrenörü Mike Phelan'ın ''Hakem maçı mahvetti'' şeklindeki sözü de başlığa çıkarıldı. Yapılan yorumlarda, Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson'un, hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimi hakkında konuşmaktan kaçındığı için basın toplantısına çıkmayıp, yardımcısını gönderdiği ve futbolcularına da hakemle ilgili konuşmayı yasakladığı belirtildi.

    Ada'daki yansımalar
    İngiliz basını da Cüneyt Çakır'ın Manchester United'dan Nani'ye gösterdiği kırmızı karta geniş yer ayırdı.

    Manchester United-Real Madrid maçının haber ve yorumlarına 6 sayfa ayıran The Times Gazetesi, Cüneyt Çakır'ın Nani'ye 56. dakikada gösterdiği kırmızı kart için ''açıklaması yok'' ifadesini kullandı.

    Alex Ferguson'un kırmızı kart kararına sinirlendiğini ve tepki gösterdiğini yazan gazete, Wayne Rooney'nin maça ilk 11'de başlamaması kararının, Çakır'ın kırmızı kart kararının gölgesinde kaldığı yorumunu yaptı.

    Times Gazetesi muhabirlerinden Oliver Kay, ''Çakır'ın kırmızı kart kararına Ferguson ve oyuncularının aylarca, hatta yıllarca öfke duyabileceğinden şüphe olmadığı'' değerlendirmesinde bulundu.

    Ferguson'un hakem Çakır'a tepki gösterdiği anla ilgili büyük bir fotoğrafa arka sayfasında yer veren Guardian ise İskoç teknik adamın öfkeli olduğu için maç sonrasındaki basın toplantısına çıkmadığını anımsattı.

    Çakır'ın daha önceki maçlarda İngiliz futbolcular Gerrard, Terry ve Cahill'e gösterdiği kırmızı kartları da hatırlatan Guardian, bu bilgilerin yer aldığı bölümün başına ''Türk işkenceci'' diye yazdı.

    Nani ile Arbeloa arasında kırmızı karta neden olan pozisyonun fotoğrafını okuyucularıyla paylaşan Independent Gazetesi, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun ''Dürüst olmak gerekirse, bu gece en iyi takım kaybetti'' cümlelerini öne çıkardı.

    Independent'ta yer alan maçla ilgili yorum yazısında ise Çakır için, ''İstanbul'dan gelen hakem, dün gece kargaşaya neden oldu'' ifadeleri kullanıldı.

    Çakır'ın Nani'ye kırmızı kart gösterdiği anla ilgili fotoğrafı tam sayfa yayımlayan Daily Telegraph, ''Manchester United yıkıma uğradı'' başlığını kullandı. Gazete, Ferguson'un takımın Avrupa rüyasını sona erdiren kırmızı kart kararıyla çılgına döndüğünü yazdı.

    Çakır için, ''İngiliz futbolunun büyük isimlerine kırmızı kart gösterirken ikinci kez düşünmeyen bir hakem'' yorumunu yapan Telegraph, Çakır'ın UEFA Hakem Gözlemcisi Pierluigi Collina'ya kırmızı kartın gerekçesini açıklaması gerektiğini kaydetti.

    Paramparça olmak anlamına gelen ''Shatter'' kelimesiyle kırmızı karta gönderme yapmak için ''Red'' kelimelerini birleştiren The Sun Gazetesi, manşetinde ''Shattered (paramparça oldu)'' ifadesini kullandı. Gazete, Çakır'ın son 5 Şampiyonlar Ligi maçında 25 sarı, 3 kırmızı kart gösterdiğine dikkati çekti.

    Daily Mail, Manchester United'ın eski futbolcusu Roy Keane'in Çakır'la ilgili ''Karar doğruydu'' değerlendirmesine haberinde yer verirken, Daily Mirror gazetesi ise ''adaletsiz kararın Ferguson'a acı verdiğini'' yazdı.
     
  2. imsel
    Offline

    imsel Süper Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    TÜRKİYE
    maçın hızıyla olur.sahip çıkmak lazım.
     
  3. ackanat
    Offline

    ackanat Süper Üye Üye

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    563
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Yalova
    Kırmızı kart son derce doğruydu.İlla adamın yaralanması mı lazımdı.Maçın tamamında da genel olarak iyiydi.Dünyanın her yerinde kaybedenler kaybedenler her zaman ağlıyor.
     
  4. derodol
    Offline

    derodol Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    163
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Hakeme ve kararına saygı göstermek zorundalar....
     
  5. Ertan AKTEPE
    Offline

    Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

    Kayıt:
    13 Şubat 2007
    Mesajlar:
    4.293
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Şehir:
    Uyduturk Merkezi
    Bizim takımlarımızada bu tür hatalar yapılıyor avrupada hatta daha fazlası.Birazda bizim hakemlerimiz yapsın :)
     

Sayfayı Paylaş