mrh arkadaşlar bana teknik destekte yardımcı olabilecek arkadaş varmıııı.
Digital Uydu Alıcıları Kategorisinde ve Arçelik - Beko Forumunda Bulunan lütfen yardım edinnnnn Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca : mrh arkadaşlar bana teknik destekte yardımcı olabilecek arkadaş varmıııı....
mrh arkadaşlar bana teknik destekte yardımcı olabilecek arkadaş varmıııı.
yaa çanak bir gün öncesin sden tüm kanallerı gösteriri kene sabah kalktıgım hiç kanalların çogu yok tuuuu tarattırıyorum atv felan çekiyo şhow tv felan çekmiyor bu neden diryardım cı olur musunuz
sorunun birkaç nedeni olabilir...
1-çanağın yönünde sapma olmuş olabilir
2-çanaktan recivere gelen kablolarda ezilme olmuş olabilir
3-lnb odaklanmadığı zamanda bu sorunu yaratabiliyor
4-cihazdaki kanalları birisi silmiş olabilir
...bunu kontrol etmek için turksatın sinyal seviyesine bakın bir düşme var ise çanakta bir sorun var demektir...eğerki sinyal seviyesinde bir sorun yok ise kanalları yeniden türksatın 12731 v 3333 tpsi üzerinde şebeke açık şekilde taratın güncel kanalları bulacaktır kendisi....bunları bir deneyin düzelmezsse buraya yazın tekrar yardımcı olalım... kolay gelsin
turksatta sinyal seviyesine nasıl bakıyoruz.....
evet ben
şimdi ordayım
sinyal seviyesini gösteren bir animasyon veya ibare vardır....oraya bakınız....oradan anlaşılır sinyal seviyesinin düşüp düşmediği.....bu konuda yeterli bilginiz yok ise size bir teknik servis çağırmanızı tavsiye ederim aksi halde yapacağınız işlemler cihazınıza zarar verebilir...![]()
aslın da ben tam olarak bilmiyorum. sanırım benim cihazımın çanak ile cihaz arasında sorun var çünkü cihazı başka bir çanaga taktıgım da tün kanalları çekiyor ama evdeki çanaklara takın ca çakmiyor. ama şunu yapın ca kanalların firekanslarını tek tek yazın ca alıp buluyor siz ce sorun nedir ben bi türlü çıkamadım için den... bu sorunun offffffff.
başka çanağa takınca normal gösteriyorsa bu çanakta veya gelen kabloda sorun olduğunu gösterir....
frekansları teker teker girince kanallar geliyorsa...tp silinmiş olabilir...bunun için 12731 v 3333 frekansını bulun kanal arama menüsüden üzerine gelin şebeke açık şekilde aratın...bütün kanallarınız geri gelecektir....
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)